Πώς θα λειτουργήσουν καφέ και εστιατόρια το φθινόπωρο - Πότε θα ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα Κύριο

Πώς θα λειτουργήσουν καφέ και εστιατόρια το φθινόπωρο - Πότε θα ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα

Έτσι θα μπαίνουμε σε καφέ και εστιατόρια το Φθινόπωρο, τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις μάσκες.

Τώρα που το καλοκαίρι φτάνει σιγά σιγά στη δύση του και ο καιρός δροσίζει, καταστηματάρχες και θαμώνες προετοιμάζονται να...αφήσουν τους εξωτερικούς χώρους και να «πιάσουν» σιγά σιγά τραπέζι στους...εσωτερικούς.

Έπειτα από μερικούς μήνες χαλάρωσης, όπου η εστίαση λειτουργούσε χωρίς πιστοποιητικά και μάσκες, με την αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα δεδομένα όλοι αναρωτιούνται τι θα αλλάξει από Σεπτέμβρη.

 

Το πιο συχνά ερωτήματα που γεννιούνται είναι τι θα ισχύσει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και αν θα τεθούν σε εφαρμογή μέτρα το χειμώνα όταν η θερμοκρασία θα πέσει και οι πολίτες θα συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα μέτρα στη χώρα μας και οι πολίτες ακόμα και το Χειμώνα θα μπαίνουν ελεύθερα σε κλειστούς χώρους.

 

Συνεπώς, δεν θα επιστρέψουν τα μέτρα και για ανεμβολίαστους.

 


Τι θα γίνει πιστοποιητικά και μάσκα

 

Η κυβέρνηση σε πρώτη φάση δεν αναμένεται να ενεργοποιήσει ξανά το χαρτί των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έβγαλαν πιστοποιητικό εμβολιασμού... έβγαλαν. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να μπουν στο χρονοντούλαπο ακόμα και το Χειμώνα και να μην χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

 

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι νέα, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε τονίσει πως «αρχική πρόθεση είναι να μην υπάρξουν μέτρα με τη μορφή υποχρεωτικότητας που υπήρξαν. Σημείωσε ότι η μάσκα υπάρχει ως μέτρο, αλλά υπάρχει ως μέτρο σε συγκεκριμένους χώρους υποχρεωτικά που πολλές φορές δεν τηρείται, όπως στα πλοία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπάρχει η σύσταση για χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός».

 

Για τα πιστοποιητικά είχε δηλώσει «Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική ούτε των πιστοποιητικών που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε των προστίμων», ανέφερε ο υπουργός. «Η λογική μας είναι πλέον να μπούμε σε μια άλλη φάση που συνδέεται με συγκεκριμένες συστάσεις, να απευθυνόμαστε κυρίως στον ευάλωτο πληθυσμό. Ευελπιστούμε ότι δε θα χρειαστεί, δεν είναι κάτι που το αποκλείουμε, το ξεκαθαρίζω, αλλά ευελπιστούμε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κουλτούρα».


Σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων

 

Στην περίπτωση που καταγραφεί μεγάλη διασπορά τις επόμενες εβδομάδες, θα δοθεί το πράσινο φως να εφαρμοσθεί υποχρεωτικά και με ελέγχους, η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Ήδη άλλωστε είναι υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έστω κι αν δεν τηρείται από το σύνολο των πολιτών.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας