Στο «κόκκινο» Ημαθία, Πέλλα και Πιερία Κύριο

Στο «κόκκινο» Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορoνοϊού τίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας.

 

Από σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 όπως μπορούμε να διακρίνουμε στο covid19.gov.gr/covid-map, ο νομός Ημαθίας μπήκε στο Επίπεδο 4.

 

Μαζί με την Ημαθία στο «κόκκινο» μπήκαν και οι νομοί Πέλλας και Πιερίας.

 

Τα μέτρα που ισχύουν για τους νομούς που βρίσκονται στο Επίπεδο 4

 

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

 

• Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

 

Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

 

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

 

Πλέον, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη για τις περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και ο χάρτης θα ενημερώνεται κάθε Τετάρτη.

 

Τα δεδομένα θα ανακοινώνονται από το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη, και θα δημοσιεύονται σε ΦΕΚ κάθε Παρασκευή, οπότε και θα ξεκινά άμεσα η ισχύς τους.

 

Τα συγκεκριμένα μέτρα ισχύουν για μια εβδομάδα, έως και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει επαναξιολόγηση των δεικτών.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας