7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Αλεξάνδρειας: Τα Βραβεία και η Τελετή Λήξης με μια μαγευτική Συναυλία - Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο Κύριο

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Αλεξάνδρειας: Τα Βραβεία και η Τελετή Λήξης με μια μαγευτική Συναυλία - Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο

Με μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας έπεσε η αυλαία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας υπό τους ήχους και τις μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου σε μια συναυλία με το μουσικό σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ και τους Γελαράκη Γιώργο και Μάγδα Πένσου.

 

Στην τελετή ανακοινώθηκαν τα βραβεία όπως αυτά επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή και το κοινό.

 

Θυμίζουμε πως η κριτική επιτροπή αποτελούταν από τους Βλαχογιάννη Ιφιγένεια, Ζερβουδάκη Δημήτρη, Λιάκου Άντα, Φλωράκη Ηλία, Matthew Pateman.

 

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας
Split Apart / Διαχωρισμός - Ελλάδα
Σκηνοθεσία Ζίνα Παπαδοπούλου, Πέτρος Παπαδόπουλος
Χορηγός Βραβείου ΕΛΤΑ COURIER/ Μπεντίλα Γεωργία

 

“Η ταινία Split Apart είναι άρτια τεχνικά (κινηματογράφηση, ειδικά εφέ, μοντάζ, ήχος), έχει ωραίες ερμηνείες και μας άρεσε το θέμα που διαπραγματεύεται”

 

Στην βράβευση παρευρέθηκε η σκηνοθέτης της ταινίας κα Παπαδοπούλου Ζίνα και ευχαρίστησε τους συντελεστές του φεστιβάλ για την διοργάνωση.

 

Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας
Rebel / Ο Επαναστάτης - Καναδάς
Σκηνοθεσία Πιέρ-Φιλίπ Σεβινύ
Χορηγός Vafa Grocery Store/ Βάφα Χριστίνα

 

«Η ταινία επιλέχθηκε για το αισιόδοξο μήνυμα που αφήνει στο τέλος - έστω και αμυδρά - και για το θέμα της συνολικά. Είναι άρτια τεχνικά, έχει πολύ καλές ερμηνείες (και από παιδιά τόσο μικρής ηλικίας) και η ιστορία που αφηγείται είναι γροθιά στο στομάχι. Μέσα από βλέμματα, εκφράσεις και κινήσεις καταφέρνει να μεταδώσει στο θεατή τα συναισθήματα του μικρού πρωταγωνιστή και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος- ως την λύτρωση.»

 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας έστειλε το δικό του βίντεο μήνυμα προς τους συντελεστές δηλώνοντας πως τον εντυπωσιάζει ότι το μήνυμα της ταινίας τους φτάνει μέχρι την άλλη άκρη του Ωκεανού.

 

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου
A world free of crisis / Ένας κόσμος δίχως κρίση- Γαλλία
Σκηνοθεσία Τέντ Χάρντυ Καρνάκ
Χορηγός Vafa Grocery Store/ Βάφα Χριστίνα

 

«Μια ιστορία που κρατά το ενδιαφέρον, προσεγγίζει το θέμα με σαφήνεια, αλλά και πρωτοτυπία. Φέτος είδαμε πολλές καλές ιστορίες. Το World free of crisis, ξεχώρισε όμως για την ισορροπία του στο αλληγορικό θέμα του, τους συμβολισμούς, το χιούμορ αλλά και την ιδιαίτερη απόδοσή του. Χωρίς αφηγηματικά κενά και υπερβολές, μας οδηγεί σε μια φανταστική ιστορία ενός κόσμου που δεν απέχουμε πολύ, αν δεν τον ζούμε ήδη, αλλά και με μια αισιόδοξη πινελιά, ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει.»

 

Βραβείο Καλύτερης παρουσίασης ταινίας
Iro / he.ro:/ Ηρώ - Ελλάδα
Σκηνοθεσία Αλέξης Κούκιας Παντελής
Χορηγός Edge Hill University

 

Οι φοιτητές του τμήματος δημιουργικών τεχνών του Edge Hill University απονέμουν το βραβείο καλύτερης παρουσίασης ταινίας στο 7ο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας.
«Επιλέξαμε την ταινία Ηρώ για το Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης του Edge Hill καθώς μας άρεσε η λεπτομερής παρουσίαση και θεωρούμε ότι είναι μια ακριβής αναπαράσταση μιας πραγματικά υπέροχης ταινίας. Η αφίσα είναι φωτεινή και εντυπωσιακή και παρουσιάζει με ωραίο τρόπο τα υπέροχα γραφικά της ταινίας. Το κείμενο είναι επίσης καλά οργανωμένο και είναι ωραίο να βλέπουμε ελληνικά και αγγλικά μαζί χωρίς να φαίνεται πολύ «μπερδεμένο». Μας αρέσει ιδιαίτερα ότι η ταινία κρύβει μια προσωπική ιστορία πίσω από αυτήν και εξηγείται στη δήλωση του σκηνοθέτη, καθώς αυτό φέρνει ένα άλλο επίπεδο ανθρωπότητας και συναισθήματος στην ταινία, επιτρέποντας μια βαθύτερη σύνδεση με το κοινό. Η ταινία, μαζί με την παρουσίασή της, είναι ένα γλυκόπικρο συναισθηματικό ταξίδι για το κοινό.»


Βραβείο Κοινού
Pile Poil / Στοίβες Μαλλιών - Γαλλια
Σκηνοθεσία Λοριάν Εσκάφρε και Ιβόνικ Μιούλερ

 

Η ταινία ψηφίστηκε από το κοινό και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία προτίμησης.


Το Βραβείο Κοινού απονέμεται στην μνήμη του σινεφίλ συμπολίτη μας Στάθη Ανεσίδη από την οικογένεια του ενώ στην τελετή λήξης μίλησε ο κος Ανεσίδης Νίκος εκ μέρους της οικογένειας.

 

Με εκτίμηση


ΔΣ Κινηματόδρασις


Κριτική Επιτροπή 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

 

 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας