Άνοιξε τις πύλες της η εντυπωσιακή Έκθεση του ακούραστου εργάτη του Πολιτισμού, Γιώργου Ντελιόπουλου(φωτο-βίντεο) Κύριο

Άνοιξε τις πύλες της η εντυπωσιακή Έκθεση του ακούραστου εργάτη του Πολιτισμού, Γιώργου Ντελιόπουλου(φωτο-βίντεο)

Έκθεση φωτογραφίας, χαλκογραφίας, πυρογραφίας και ξύλινων φυσικών γλυπτών του ακούραστου εργάτη του Πολιτισμού, λαογράφου Γεωργίου Ντελιόπουλου πραγματοποιείται στο Φουαγιέ του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας.

 

Η έκθεση παρουσιάζει αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό που έχουν σχέση με την ιστορική και λαογραφική παράδοση της ευρύτερης περιοχής του Ρουμλουκιού αφού ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά σπάνια και πολύτιμα καλλιτεχνήματα, μοναδικά και δυσεύρετα, που ο Γιώργος Ντελιόπουλος κατόρθωσε να συλλέξει και να εκθέσει με αγάπη για τον τόπο και μεράκι.

 

Μοναδικά εκθέματα από τον αστείρευτο πλούτο της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας μας που χρειάστηκε χρόνια δουλειάς για να συλλεχθούν και να διαφυλαχθούν.

 

Μια έκθεση που σου προκαλεί θαυμασμό, συγκίνηση και απορία για την υπομονή, και την αγάπη στη λεπτομέρεια που είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την ιστορική μνήμη του τόπου.

 

Η Έκθεση άνοιξε τις πύλες της σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10.00-13.00 & 17.00-20.00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022.

 

Την Έκθεση επισκέφθηκε την Κυριακή το πρωί ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης πλαισιωμένος από τον κ. Σάκη Παντόπουλου και τον κ. Σωτήρη Τόκα.

 

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας περιηγήθηκε στην Έκθεση και συνεχάρη τον δημιουργό της.

 

 
 
 
 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας