Δράσεις από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας...ταξιδεύοντας στους ιστορικούς δρόμους της Ημαθίας και συμμετέχοντας στους 2ους Αγώνες Φιλίας Κύριο

Δράσεις από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας...ταξιδεύοντας στους ιστορικούς δρόμους της Ημαθίας και συμμετέχοντας στους 2ους Αγώνες Φιλίας

Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας ταξιδεύει στους ιστορικούς δρόμους της Ημαθίας


Η ιστορία του Γιδά από τον κ. Μοσχόπουλο Ιωάννη


Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17-5-2022 στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσχόπουλος Ιωάννης, δικηγόρος και ιστορικός της πόλης μας, παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας την ιστορία της Αλεξάνδρειας.Ο κ. Μοσχόπουλος κατάφερε με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση και το πλήθος του φωτογραφικού υλικού που τη συνόδευε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών μας.Στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφερε στους μαθητές και στο σχολείο μας το βιβλίο του «Το Ρουμλούκι (Καμπανία) κατά την πρώιμη και μέση οθωμανοκρατία(14ος αιώνας-1830)».
Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας στους ιστορικούς δρόμους της Ημαθίας» που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο από τους μαθητές του τμήματος Γ1 του σχολείου υπό την επίβλεψη των καθηγητριών κ. Καραστογιαννίδου Μαρίας και κ. Πουρτσίδου Ευδοκίας με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με την ιστορία του τόπου μας, στοιχείο απαραίτητο για τη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μοσχόπουλο Ιωάννη για την προσφορά του στην ιστορία της περιοχής, για την εξαιρετική του παρουσίαση καθώς και για την προσφορά του βιβλίου του.

 

 

 

Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας στους 2ους Αγώνες Φιλίας...

 


Το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας συμμετείχε στους 2ους Αγώνες Φιλίας που διοργάνωσε στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας στο Μακροχώρι Ημαθίας το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑΝ. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022.


Για δεύτερη φορά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας αγωνίστηκαν μαζί με αθλητές ΑμεΑ και αθλητικών σωματείων σε μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση προάγοντας την κατανόηση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη συνύπαρξη.


Ευχαριστούμε την πρόεδρο του συλλόγου «Αιγές» κ.Καραγιάννη Έφη για την άριστη διοργάνωση των Αγώνων Φιλίας, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Πιτσαρή Αικατερίνη και κ. Τόκα Βασίλειο για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διεξαγωγή των αγώνων και τους μαθητές μας που με τη συμμετοχή τους επέδειξαν ευαισθητοποίηση και αγωνιστικότητα.

 


Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου
Καραστογιαννίδου Μαρία

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας