Επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Αλεξάνδρεια(φωτο-βίντεο) Κύριο

Επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Αλεξάνδρεια(φωτο-βίντεο)

 ¨Βρες χρόνο για τον εαυτό σου¨ , ¨Η πρόληψη σώζει¨, Μην αμελείς τη μαστογραφία γιατί είναι ραντεβού ζωής¨.


Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, το τμήμα Ισότητας των φύλων και το Τμήμα Μαιών του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε με επιτυχία, μια άκρως ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη εκδήλωση ευαισθητοποίησης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Τάσος Μπαρτζώκας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ.Α κ. Γιάννης Γκιουρτζής, η Διευθύντρια του Κ.Υ.Α  κ. Παρασκευή Αμπεριάδου καθώς και η Πρόεδρος του τμήματος Ισότητας των φύλων Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Όλγα Μοσχοπούλου.

 


Στον Καρκίνο του Μαστού, την Πρόληψη, τη Διάγνωση και τις βασικές Αρχές Αντιμετώπισης τοποθετήθηκε μοναδικά, οικεία  και παραστατικά ο Νταϊλιάνης Στέφανος, MD, MSc Παθολόγος Ογκολόγος, Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου Κ.Υ.Α

 

Στις Προκλήσεις, τα συναισθήματα, τις αλλαγές μετά την διάγνωση και την αξία του υποστηρικτικού δικτύου καθώς και στον  ρόλο των αγαπημένων προσώπων αναφέρθηκε η Αθανασία Μουτάκη, κοινωνική λειτουργός, συστηματική - οικογενειακή θεραπεύτρια Κ.Υ.Α

 

Η κ. Λακασά Βασιλικη, πιστοποιημένη καθηγήτρια χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού μίλησε για την αξία της αποθεραπείας του καρκίνου του μαστού. 

 

Τη συγκλονιστική Βιωματική εμπειρία της ¨κατέθεσε¨ η κ.Φιλιπποπούλου Ανθή, η οποία κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και να γίνει παράδειγμα δύναμης και ελπίδας για όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία Μελίκης - Πλατέος, της οποίας ακόμα ηχούν νοσταλγικά  στα αυτιά όσων παραβρέθηκαν  οι όμορφες φωνές και οι μελωδικές νότες αφού ερμήνευσαν εξαιρετικά, γνωστές μελωδίες και αποτέλεσαν έναν κάλλιστο μουσικό επίλογο, με αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθούν από τους παρευρισκόμενους.

 

Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας