¨Γροθιά στο στομάχι¨ κατά της βίας οι «ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» καθήλωσαν το κοινό - Συγκλονιστικοί όλοι! Μπράβο σας! Κύριο

¨Γροθιά στο στομάχι¨ κατά της βίας οι «ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» καθήλωσαν το κοινό - Συγκλονιστικοί όλοι! Μπράβο σας!

Η Θεατρική Ομάδα «Θέρως» της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Κινηματόδρασις , παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία το Θεατρικό Δρώμενο "ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 8:00 μ.μ.

 

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που με απόφαση του ΟΗΕ, έχει ανακηρυχθεί από το 1999 ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Θεατρική Ομάδα «Θέρως» ¨ξετύλιξε¨ με ευρηματικό τρόπο μπροστά στα μάτια των θεατών αληθινές ιστορίες έμφυλης βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε βιωματικές μαρτυρίες γυναικών, καθήλωσε το κοινό και στο τέλος δέχθηκε το παρατεταμένο χειροκρότημα των όρθιων θεατών.

 

Μέσα από μια σύγχρονη ματιά και μέσα από έντονα συναισθήματα που κορυφώθηκαν σε όλη τη διάρκεια των δράσεων , έσπασε η σιωπή σε χιλιάδες κομμάτια και δόθηκε ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα - τόσο έντονο σαν ¨γροθιά στο στομάχι¨- μέσα από θεατρικά δρώμενα, στους θεατές για γεγονότα που μπορεί να εκτυλίσσονται στη διπλανή πόρτα και οι άλλοι απλά να τα αγνοούν, το θύμα να βιώνει έναν γολγοθά χωρίς τέλος και να σιωπά για διάφορους, ¨δικούς του λόγους¨...Σπάστε τη σιωπή! Έχετε τη δύναμη! Ενημερωθείτε για τις δομές που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια!

 

Επίκαιρο όσο ποτέ το ευαίσθητο θέμα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αφού ενδεικτικό είναι ότι το 2020 σημειώθηκαν 5.413 περιστατικά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 30 Οκτωβρίου του 2023 έχουν καταγγελθεί στις αρχές 9.860 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 8.409 αφορούν γυναίκες.

 

Υποδειγματικός, πολύπλευρος και αξιόλογος ο επαγγελματισμός αυτής της ¨δεμένης και πολυτάλαντης¨ ομάδας ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μας χάρισε συγκλονιστικές, ανεπανάληπτες ερμηνείες και στιγμές που θα θυμόμαστε για καιρό!

 

Συγκλονιστικοί και ανεπανάληπτοι οι ηθοποιοί : Αγγελική Κακαγιάννη, Αγγελική Τσαλαμπούνη, Αλεξάνδρα Δούκα, Αναστασία Σπυριδωνίδου, Αναστασία Στογιάννη, Απόστολος Απικέλλης, Γεωργία Διμπιτούζη, Γιώτα Σίγγου, Δέσποινα Βασιλοπούλου, Δέσποινα Σιδηροπούλου, Δήμητρα Διάλλα, Δήμητρα Παπαγεωργίου, Δήμητρα Σιδηροπούλου, Θωμαή Μπεντίλα, Ιουλία Ζωντανού, Ιωάννα Ζαχοπούλου, Κατερίνα Κουκουτάρα, Κατερίνα Ντελιοπούλου, Κωνσταντίνα Ματράκα, Μαγδαληνή Καραμούσα, Μαρία Κυροπούλου, Μαρία Λουκά, Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Νίκος Πανταζής, Σέβη Θεοδοσιάδου, Χριστίνα Βάφα.

 

Συμμετείχαν μοναδικά οι χορεύτριες από τη σχολή χορού BlackSwan της Μαρίας Αραμπατζή : Αναστασία Σισμανίδου,Άντα Κόρτσα, Κική Πετρίδου

 

Διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό ως ευγενής παραχώρηση από : Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Διοτίμα, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας, Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης Έρασμος

 

Θερμά συγχαρητήρια στο Θέρως που αναδεικνύεται σε φυτώριο και δεξαμενή ταλέντων, στη Χρύσα Αντωνίου για τη σκηνοθετική της μαεστρία, στην Κινηματόδρασις που η προσπάθειά της και η σκληρή δουλειά αποφέρει ¨πολιτιστικούς καρπούς¨ για τους οποίους καμαρώνουμε και σε όλους ανεξαιρέτως τους συντελεστές!

 

Επιμέλεια κειμένου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι δειγματοληπτικό αφού απαγορευόταν η φωτογράφιση και βιντεοκάλυψη των θεατρικών δρώμενων.
Οι φωτογραφίες είναι κυρίως από το δρώμενο που εκτυλίχθηκε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου λίγο πριν την παράσταση και από promo φτογραφίες της θεατρικής ομάδας Θέρως.
Κατόπιν των τηλεφωνημάτων που δεχθήκαμε στο alexandriamou.gr το μόνο σίγουρο και ζητούμενο είναι πως η επιτυχημένη sold out παράσταση πρέπει να παρουσιαστεί ξανά
αφού πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση για να την παρακολουθήσουν.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας