H Κινηματόδρασις Ευχαριστεί Θερμά για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας Κύριο

H Κινηματόδρασις Ευχαριστεί Θερμά για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Για 7η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας κατάφερε να μας ταξιδέψει μέσα από τις ταινίες που προβλήθηκαν στην διάρκεια του.
Το ιστορικό Κονάκι επιλέχθηκε ως χώρος για το φεστιβάλ και μεταμορφώθηκε αυτές τις 3 ημέρες προβολών μαγεύοντας μας με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του και τις ιστορίες που ξεπρόβαλαν από το ερειπωμένο κτίριο.


Ένα ακόμα φεστιβάλ έφτασε στο τέλος του αφήνοντάς μας με ένα αίσθημα ευχαρίστησης για το αποτέλεσμα και μια γλυκόπικρη προσμονή μέχρι να έρθει το επόμενο.
Η τελετή λήξης με το Μουσικό Σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ σε μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου έριξαν μοναδικά την αυλαία του φεστιβάλ και καταχειροκροτήθηκαν από όσους βρέθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας την Κυριακή 4/7.


Όλοι εμείς τα μέλη της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ και οι εθελοντές του φεστιβάλ σας ευχαριστούμε για την αγάπη που μας δείχνετε.


Στην διάρκεια του φεστιβάλ προβλήθηκαν 27 ταινίες από όλο τον κόσμο, 27 ιστορίες, 27 ιδέες, 27 προσπάθειες που επιλέχθηκαν μέσα από εκατοντάδες υποβολές ταινιών και ταξίδεψαν μέχρι την Αλεξάνδρεια.


Ο πολιτισμός στις δύσκολες εποχές που ζούμε αποτελεί ένα μέσο διαφυγής, δημιουργίας και προβληματισμού, και αυτό επιθυμούμε να εκφράσουμε μέσα από τις δράσεις του συλλόγου είτε αυτές είναι κινηματογραφικές, είτε θεατρικές είτε από κάθε άλλη μορφή σύγχρονης τέχνης.


Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στο σύλλογο και να επισκεφθείτε τον νέο μας χώρο πολιτισμού στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 9.


Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που συνέβαλαν στην υλοποίηση του φεστιβάλ, που εργάστηκαν ακούραστα για μήνες που το ευχαριστώ είναι μικρό για τις προσπάθειες τους.


Ευχαριστούμε


Τον Δήμαρχο κ. Γκυρίνη, την ΚΕΔΑ και τον πρόεδρο της κ. Σταυρή Μανώλη για την στήριξη στο φεστιβάλ.


Την ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ και τον κ. Νταμτσιόπουλο καθώς και την κ.Βετσοπούλου για την παραχώρηση του χώρου των προβολών.


Τους χορηγούς μας χωρίς τους οποίους τίποτα απ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί.


Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλουν όλες μας τις δράσεις.


Τον καλλιτεχνικό μας διευθυντή κ. Κουφονίκο Γιάννη


Τους δημιουργούς που μας εμπιστεύτηκαν τις ταινίες τους


Την κριτική μας επιτροπή :


Βλαχογιάννη Ιφιγένεια
Ζερβουδάκη Δημήτρη
Λιάκου Άντα
Φλωράκη Ηλία
Matthew Pateman

 


Το μουσικό σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ και την κα Πένσου Μάγδα και τον κο Γελαράκη Γιώργο για την συμμετοχή τους αφιλοκερδώς στην συναυλία λήξης καθώς και τους Γιάννη Γεωργουδάκη (κλασική κιθάρα) και Λάζαρο Μπίντση (σαξόφωνο). Καθώς και τους Κουτσάμπαση Τάσο και Ζήνδρο Κώστα για τις αφηγήσεις

.
Τις Δημητριάδου Χριστίνα και η Πασχαλιώρη Σταματία για την επιμέλεια του βίντεο για το Κονάκι με την συμμετοχή των Μοσχόπουλου Ιωάννη, Πανταζόπουλου Δημήτρη, Μερτζανίδη Γιώργου και Μπέλου Δημήτριου, Χρύσας Αντωνίου (αφήγηση), Βασίλη Βαγενά (εναέριες λήψεις).


Τον Ηλία Φλωράκη για την δωρεάν υλοποίηση εργαστηρίων.


Όλα τα μέλη, τους εθελοντές και τους φίλους του φεστιβάλ που με την συμμετοχή τους και την παρουσία τους κάνουν κάτι που πολλές φορές μοιάζει απίθανο να γίνεται δυνατό!!

 


ΔΣ Κινηματόδρασις


Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας