Κινηματόδρασις: Προβολές ταινιών σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αλεξάνδρειας Κύριο

Κινηματόδρασις: Προβολές ταινιών σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αλεξάνδρειας

Με την προβολή της ταινίας Αντιγόνη σε σκηνοθεσία της Σοφί Ντεράπ ολοκληρώθηκε το διήμερο προβολών για Γυμνάσια και Λύκεια που πραγματοποιήθηκε από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ φορέα του International Alexandria Short Film Festival σε συνεργασία με 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

 

200 μαθητές από το 1ο και το 2ο Λύκειο Αλεξάνδρειας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύγχρονη κινηματογραφική επαναπροσέγγιση της τραγωδίας του Σοφοκλή με την ηρωίδα της ταινίας να αρνείται να συμβιβαστεί και να καταπνίξει το προσωπικό περί δικαίου αίσθημα.

 

Στις δυο ημέρες των προβολών περισσότεροι από 300 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας συμμετείχαν στις προβολές των πολυβραβευμένων ταινιών σε μια προσπάθεια να αποτελέσει η κινηματογραφική εκπαίδευση μέρος του μαθητικού προγράμματος και στην περιοχή μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Φεστιβάλ Ολυμπίας για την εμπιστοσύνη του , το Νεανικό Πλάνο  καθώς και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας , τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας.

 

Τέλος ευχαριστούμε την Δημοτική αρχή και την Κ.Ε.Δ.Α για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου καθώς και τον τεχνικό Γιαννόπουλο Γεώργιο για την αμέριστη βοήθεια του.

 

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ
 
 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας