¨Λαμπροφόρος¨ η Ανάσταση στην Παναγία Αλεξάνδρειας (Φώτο - βίντεο) Κύριο

¨Λαμπροφόρος¨ η Ανάσταση στην Παναγία Αλεξάνδρειας (Φώτο - βίντεο)

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι πιστοί έσπευσαν στις εκκλησίες για το «Χριστός Ανέστη».

 

Σε μία πανηγυρική και αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κάθε λειτουργική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.

 

Αυτή την «κλητή καί ἁγία ἡμέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν και αναζωογονούνται από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος έψαλε μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα, υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, το «Χριστός Ανέστη», σκορπώντας παράλληλα ρίγη συγκίνησης, ενθουσιασμού και έκδηλης χαράς μέσω του Πασχαλίου μηνύματος.

 

Η θριαμβευτική νίκη της Ζωής έναντι του θανάτου, καθώς και το γεγονός ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ως «Νέος Αδάμ», ανακαινίζει με την Ανάστασή του ολόκληρη την δημιουργία, γκρεμίζει την αδικία και τον πόνο της κενοδοξίας των ανθρώπων, προσφέροντας έτσι την αθανασία και την αιώνια ζωή.

 

Με το πρώτο «Χριστός Ανέστη» δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και τις καρδιές των πιστών που αντάλλασαν το ¨Χριστός Ανέστη, Αληθώς ο Κύριος.¨

 

Στον Ιερό Ναό για την Ανάσταση του Κυρίου παραβρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου και πλήθος κόσμου.

 

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας