Μεγαλειώδης Τελετή Έναρξης για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας(φωτο-βίντεο) Κύριο

Μεγαλειώδης Τελετή Έναρξης για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας(φωτο-βίντεο)

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2023 αφού πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης για τους λάτρεις του κινηματογράφου και των ταινιών μικρού μήκους στο Ιστορικό Κονάκι Αλεξάνδρειας.

 

Φωτίστηκε το πανί των προβολών του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας με την επίσημη έναρξη να αποτελεί γεγονός.
 
Οι θεατές και επισκέπτες που γέμισαν τον αύλειο χώρο του Ιστορικού Κονακίου είχαν την ευκαιρία περιπλανηθούν μέσα από 11 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους της πρώτης ημέρας με την θεματική για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά να κερδίζουν τις εντυπώσεις και να προβληματίζουν το κοινό.
 
Άλλωστε όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές στόχος της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ, φορέα υλοποίησης του φεστιβάλ, είναι να παίρνει θέση στην κοινωνική πραγματικότητα. Επειδή οι κοινωνικές αλλαγές δεν συμβαίνουν από κάποιον “από μηχανής θεό”, και κάθε καταιγίδα ξεκινά με μία σταγόνα βροχής.
 
Το Ιστορικό Κονάκι φωτίστηκε με μια νότα αισιοδοξίας αποτελώντας το κυρίαρχο σκηνικό στην χθεσινή υπέροχη κινηματογραφική βραδιά και αποδείχτηκε φιλόξενος χώρος για κοινό και δημιουργούς.
 
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δυο σκηνοθέτιδες, την κ. Andra Ion από την Ισπανία, σκηνοθέτιδα της ταινίας ARKADIA, και την κ. Julia Pelka καθώς και την Paulina Skibińska, παραγωγό της ταινίας FAT KATHY, ενώ το παρόν έδωσαν και ο πρόεδρος της ΟΚΛΕ κος Καλαντίδης, το μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ κα Βλαχογιάννη Ιφιγένεια και πλήθος επισήμων.
 
Στην έναρξη είχαμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το βίντεο που μας έστειλε ο κ. Ιεροκλής Μιχαηλίδης, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα το πολύ υψηλό επίπεδο των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Σήμερα στην 2η ημέρα του διαγωνιστικού τμήματος με αναφορά στην γυναίκα και όχι μόνο.
 

Το 9ο Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ, του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και του ΕΚΚ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της (102FM και 95.8FM).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας