Ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του (φώτο) Κύριο

Ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του (φώτο)

Ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα για το νέο έτος 2020, στο Κέντρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στην Τριλοφιά.

          Το πρωί της Κυριακής οι Προσκυνητές εκκλησιάστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Σφίνιτσας στην Αγκαθιά, όπου μετά τη θεία λειτουργία ήπιαν τον καφέ τους. Ακολούθως μετέβησαν στο Κέντρο Διόνυσος, όπου ο πατήρ Ιερόθεος Γκουντρουμπής τέλεσε τον Αγιασμό και έδωσε τις ευχές του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στους προσκυνητές και σε όλους τους φίλους του Συλλόγου.

          Στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τυχεροί αναδείχτηκαν οι: Καραμπατζιάκης Νικόλαος και Παπαγεωργίου Πέτρος, στους οποίους δόθηκε σαν δώρο μια εικόνα με την παράσταση της Παναγίας με το Χριστό. Το ΄Αγιο Όρος, ως γνωστό, θεωρείται σαν «Περιβόλι της Παναγιάς»

          Επακολούθησε γεύμα σ’ ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και ανταλλαγές ευχών μεταξύ των μελών του Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι προσκυνητές ήταν περισσότεροι από 70 κι αυτός ο αριθμός δείχνει το δυναμισμό του Συλλόγου, που, μέρα με τη μέρα, δυναμώνει και γράφει καινούργια μέλη.

          Στην πατρίδα μας είναι πολύ δυνατό το θρησκευτικό συναίσθημα και, για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι έρχονται οικειοθελώς, γράφονται στο Σύλλογο και συμμετέχουν στις πολυπληθείς δραστηριότητες, που αναπτύσσονται στη διάρκεια του κάθε έτους.

          Στα φωτογραφικά μας στιγμιότυπα βλέπουμε εικόνες από τη χθεσινή εκδήλωση του Συλλόγου.

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας