Παναγία Αλεξάνδρειας:Έκθεση Φωτογραφίας & παρουσίαση βιβλίου για το Αγιον Όρος παρουσία του Μητροπολίτου Βεροίας Κύριο

Παναγία Αλεξάνδρειας:Έκθεση Φωτογραφίας & παρουσίαση βιβλίου για το Αγιον Όρος παρουσία του Μητροπολίτου Βεροίας

Tην Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στις 8μ.μ.στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, η Αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξάνδρειας και ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και περιχώρων πραγματοποίησαν στο πλαίσιο των ΚΓ΄ Παυλείων, τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: ¨Άγιον Όρος - Πνευματικές Περιπλανήσεις¨και παράλληλα την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο:¨Άγιον Όρος - Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγιάς¨ του φωτογράφου και συγγραφέα Λουκά Λίλιου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις καλλίφωνες μελωδίες της χορωδίας του Κατηχητικού του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπό την καθηδήγηση του Γιώργου Τζέπη.

Τον συγγραφέα προλόγισε και παρουσίασε στο κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος. Για το βιβλίο μίλησε ο Δικηγόρος Νικόλαος Τόλιος αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Παράλληλα τοποθετήθηκε ο φωτογράφος που κατέγραψε με τον φακό του την μοναχική ζωή του Αγίου Όρους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας  κ. Παντελεήμων κλείνοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις φωτογραφίες του κ. Λιλιού στις οποίες ο θεατής πρέπει να εμβαθύνει στο βαθύτερο νόημα του μοναχισμού το οποίο κρύβεται πίσω από τις εικόνες. Συγκινημένος από κάποιες φωτογραφίες που είδε, θυμήθηκε το νεαρό της ηλικίας του όταν αποφάσισε να γίνει ο ίδιος μοναχός στο Άγιο  Όρος και αφηγήθηκε την ιστορία της εποχής εκείνης (δείτε το βίντεο που ακολουθεί) .

Η Έκθεση θα διαρκέσει από 20 - 30 Ιουνίου 2017

Μέρος των εσόδων από την πώληση των βιβλίων  και των φωτογραφιών της έκθεσης θα διατεθούν στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και κατάρτισης ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨ στην Αλεξάνδρεια.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας