Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία του Γ. Ζέπη στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια (φώτο-βίντεο) Κύριο

Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία του Γ. Ζέπη στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια (φώτο-βίντεο)

Με θρησκευτική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, εορτάστηκε και τιμήθηκε ο Άγιος Αλέξανδρος στον ομώνυμο Iερό Nαό του στην Αλεξάνδρεια στην Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019.

Με το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του κ. Γεωργίου Ζέπη σε διάκονο,  ο οποίος εισέρχεται στον έγγαμο Ιερό κλήρο της Μητροπόλεώς μας.

Ο νέος Διάκονος κατάγεται και διαμένει στην Αλεξάνδρεια και μετράει χρόνια συμμετοχής στα κοινά της εκκλησίας από την ηλικία των έξι ετών, ως πιστός, ως αναγνώστης και ως κατηχητής, εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής με την νέα του ιδιότητα ως Διάκονος με το όνομα Αλέξανδρος προς τιμήν του Ιερού Ναού αλλά και του Μακεδόνα Στρατηλάτη όπως σχολίασε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. κ. Παντελεήμων την ώρα που τελούσε την χειροτονία.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος τόνισε αρχικά ότι
δοξάζει τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της
Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας αλλά και τον Αρχιερατικό επίτροπο Αρχιμανδρίτη κ. Ανθόπουλο Διονύσιο για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν από την πρώτη στιγμή, ενώ δεν λησμόνησε να αναφερθεί στα πρόσωπα που τον βοήθησαν στην ζωή του.

Ο Σεβασμιώτατος. κ. Παντελεήμων συνεχάρη τον νέο εργάτη του αμπελώνα του
Κυρίου, αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντα να υπηρετήσει την
Εκκλησία, του απηύθυνε πατρικές συμβουλές και εξέφρασε τις ευχές του στην υψίστης σημασίας αποστολή του.

Στο τέλος ο νέος Διάκονος δέχθηκε τις ευχές των συγγενών του και όσων παραβρέθηκαν.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας