Παράξενα έθιμα της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο

Παράξενα έθιμα της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο

Κάθε λαός, έχει διαφορετικές πρωτοχρονιάτικες συνήθειες.Ποια είναι τα πιο περίεργα έθιμα της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο;

Και πόσα από αυτά θα τολμούσες να επιχειρήσεις;

Ιταλία

Οι Ιταλοί φροντίζουν να υποδεχθούν το νέο χρόνο φορώντας κόκκινο εσώρουχο.

Ισπανία

Τα Δώδεκα Σταφύλια είναι μια ισπανικό έθιμο που χρονολογείται γύρω στο 1895, αλλά καθιερώθηκε το 1909. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αμπελουργοί στο Αλικάντε διέδωσαν το έθιμο να πωλούν μεγάλες ποσότητες σταφυλιών για να φέρει γούρι τη νέα χρονιά.

Η παράδοση λέει ότι πρέπει να τρως ένα σταφύλι σε κάθε χτύπο της καμπάνας τα μεσάνυχτα στις 31 Δεκεμβρίου, για μια χρονιά ευημερίας. Σε ορισμένες περιοχές, πιστεύεται ότι διώχνει τη γκαντεμιά.

Γιατί όχι λοιπόν; Το σταφύλι είναι τέλειο αντιοξειδωτικό. Αν μάλιστα σου φέρει και γούρι, τι καλύτερο για να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά;

Εκουαδόρ

Στον Ισημερινό τα μεσάνυχτα, ανάβουν φωτιές και καίνε ομοιώματα ακολουθώντας την παράδοση της καύσης του "Ano Viejo", δηλαδή σαν να λέμε ότι καίνε τον "παλιό χρόνο". Σηματοδοτεί το συμβολικό καθαρισμό των αρνητικών γεγονότων του προηγούμενου έτους και προσφέρει επιπλέον καλή τύχη.

Η παράδοση λέγεται ότι χρονολογούνται από το 1895 όταν είχε εκδηλωθεί επιδημία κίτρινου πυρετού, και έκαιγαν τα πτώματα των αρρώστων.

Βραζιλία

Αν βρεθείς στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μην παραξενευτείς αν διαπιστώσεις ότι οι Βραζιλιάνες έβαλαν το Little Black Dress για νάνι τη νύχτα της Παραμονής! Το λευκό πρέπει να κυριαρχεί στα ρούχα για να γίνει προάγγελος μια ειρηνικής χρονιάς και να διώξει την κακοδαιμονία.

Βολιβία

Λίγο πιο πέρα, στη γειτονική Βολιβία, must θεωρείται το κίτρινο εσώρουχο που μάλιστα πρέπει να φορεθεί μόλις αλλάξει ο χρόνος για να φέρει έσοδα το νέο έτος!

Κολομβία

Οι Κολομβιανοί, από την άλλη, ανήμερα την Πρωτοχρονιά βολτάρουν με μια άδεια βαλίτσα γύρω από το κοντινό τους τετράγωνο ώστε να είναι η νέα χρονιά γεμάτη με θαυμαστά ταξίδια.

Γερμανία - Αυστρία

Στη Γερμανία και την Αυστρία ρίχνουν σταγόνες από λιωμένο μέταλλο μέσα σε μικρή ποσότητα παγωμένου νερού για να δουν τι τους επιφυλάσσει ο νέος χρόνος.

Δανία

Φίλοι και γείτονες σπάνε πιάτα και τα αφήνουμε έξω από τις πόρτες ως ένδειξη αγάπης αλλά και για να αποκρούσουν τα κακά πνεύματα της Πρωτοχρονιάς

Επίσης οι Δανοί μόλις τελειώσουν το δείπνο τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σερβίρουν τούρτα σε σχήμα κώνου, η οποία είναι γνωστή ως Kransekage, διακοσμημένη με σημαίες και μικρά βεγγαλικά!!!

Φιλιππίνες

Στις Φιλιππίνες πάλι, το dress code επιβάλει πουά και το μενού φρούτα στρογγυλού σχήματος που είναι σύμβολο ευημερίας.

 

 

news.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας