Πέθανε ο Ημαθιώτης δημοσιογράφος Ηλίας Τζαφέρης

Πέθανε ο Ημαθιώτης δημοσιογράφος Ηλίας Τζαφέρης

Ο Ηλίας Τζαφέρης ήταν εκδότης της εφημερίδας «Καρφί» και των sites Lykavitos και Moneypress

 

Θλίψη σκόρπισε στον δημοσιογραφικό χώρο ή είδηση θανάτου του 57χρονου εκδότη Ηλία Τζαφέρη με καταγωγή από τη Μελίκη Ημαθίας, ο οποίος μετρούσε 34 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας.

 

Ο Ηλίας Τζαφέρης, εκδότης της εφημερίδας «Καρφί» ακολούθησε τα χνάρια του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας Νίκου Κακαουνάκη, ενώ είχε εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες, σε ραδιόφωνο και σε sites, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του το 1990 από τον Flash 961 Radio.

 

Το 1994 ανέλαβε χρέη αρχισυντάκτη στο Κανάλι 5 (Alter) για 5 χρόνια, από το 1994 μέχρι το 1999, ενώ παράλληλα έγινε διευθυντής στο Business Radio (από το 1997 ως το 1999).

 

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Alpha, στον οποίο ανέλαβε χρέη αρχισυντάκτη από το 2000 ως το 2002, ενώ στη συνέχεια «μετακόμισε» στην εφημερίδα «Το Άρθρο», για λογαριασμό της οποίας εργάστηκε από το 2007 ως το 2011.

 

Ακολούθησε η στροφή σε έντυπα κυρίως οικονομικού περιεχομένου, αναλαμβάνοντας για ένα χρόνο αρχισυντάκτης στην «Ημερησία», ενώ στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρία HT Press Online, η οποία είχε υπό τη σκέπη της δύο ενημερωτικά sites: το Lykavitos.gr και το Moneypress.gr.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας