Τα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργανώνουν εκδήλωση στο χώρο του Δημαρχείου για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωΐας Κύριο

Τα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργανώνουν εκδήλωση στο χώρο του Δημαρχείου για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωΐας

«4 Απρίλη: Τα σχολεία ενώνουν τις φωνές τους για την προστασία των αδέσποτων ζώων» Φιλοζωική εκδήλωση στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας

 

 

Σύμφωνα με το άρθρο 31 του ν. 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα “AΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις» (A΄ 169), και λαμβάνοντας υπόψη τη με αρ. 15/07-03-2024 εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ορίστηκε και καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας σε όλα τα σχολεία της χώρας καθώς και στα ομογενειακά σχολεία του εξωτερικού.

 

 

Η Αλεξάνδρεια αλλάζει σελίδα στον τρόπο διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού με Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων τον κ. Δελιόπουλο Στέφανο και ξεκινά από αυτή τη μέρα, την 4η Απρίλη, μια σειρά δράσεων που θα αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών όλων των σχολείων του Δήμου μας αλλά και όλων των πολιτών μέσα από φιλοζωικές ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ημέρες υιοθεσίας, φιλοζωικές δράσεις και ημερίδες.

 

 

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 8:45 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιηθεί φιλοζωική εκδήλωση την οποία διοργανώνουμε σε συνεργασία με την πολυβραβευμένη αμκε Ζω.Ε.Σ. που εδρεύει στην πόλη μας. Με το εγκεκριμένο για μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης υπ. Αρ. Πρωτ. Φ1Α/ΕΠ/7022/16537/Δ7/29-11-2023 εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» και το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» για τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής Α/θμιας και Β/μιας (126897/Δ3- 6/11/2023) αλλά και τους πιστοποιημένους σκύλους εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης που βρέθηκαν όλοι τους αδέσποτοι στην πόλη μας, προσκαλούμε τους μαθητές του σχολείου σας και των τάξεων Α΄-Γ’-Στ’ για να το παρακολουθήσουν:

 

Α’ τάξη: 8:45πμ-9:30πμ

 

Γ’ τάξη: 9:45πμ-10:30πμ

 

Στ’ τάξη: 10:45πμ – 11:30πμ

 

 

Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί αυτών των τάξεων να παρακολουθήσουν με την τάξη τους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να αντικατασταθεί η συμμετοχή του σχολείου σας με κάποια άλλη τάξη.

 

 

Καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στη συμμετοχή των σχολείων, θα θέλαμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας αναφέροντας την τάξη η οποία θα συμμετέχει, εμέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 9μμ είτε αποστέλλοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε τηλεφωνικά καθημερινά 9πμ-2μμ & 6μμ-9μμ στο 6973339533 (Ζιοβίρης Δημήτρης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ζω.Ε.Σ.).

 

 

Παράλληλη δράση

 

 

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου και συνεργαζόμαστε με την εικονογράφο και συγγραφέα Λιάνα Δενεζάκη και την Εκπαιδευτικό- Ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου για τη διάκριση έξι έργων ζωγραφικής τα οποία οι μαθητές μπορούν να παραδώσουν εκείνη τη μέρα στην εκδήλωση. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου σας. Τα έργα των μαθητών που θα διακριθούν κερδίζουν από ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ όλοι οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο.

 

 

Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τίτλο:

 

«Μία εικόνα, χίλιες ιστορίες: Ο κόσμος των αδέσποτων ζώων μέσα από τα μάτια των παιδιών»

 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας