Τέμπη: Οι καμπάνες σε όλη τη χώρα χτύπησαν πένθιμα 57 φορές - "Ένας χτύπος για κάθε ψυχή που έφυγε", λέει η Μ. Καρυστιανού

Τέμπη: Οι καμπάνες σε όλη τη χώρα χτύπησαν πένθιμα 57 φορές - "Ένας χτύπος για κάθε ψυχή που έφυγε", λέει η Μ. Καρυστιανού

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας χτύπησαν 57 φορές πένθιμα.

 

Μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίας της χώρας χτύπησαν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε.

 

Μετά το σχετικό αίτημα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία.

Τέμπη: Οι καμπάνες σε όλη τη χώρα θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές - "Ένας χτύπος για κάθε ψυχή που έφυγε", λέει η Μ. Καρυστιανού

Καρυστιανού: "Ένας χτύπος για κάθε ψυχή που έφυγε"

"Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο...

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο .

Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν , για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών...

Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων , που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν , τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωη με το θάνατο ,μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και κάναν φασαρία. Η αλήθεια πότε δεν κάνει φασαρία .

Με τις κραυγές μας, με τα δάκρυά μας, με τη φωνή μας, με την αλήθεια μας... πάντα προς το φως.

Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθωων , να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή . Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση.

Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!" γράφει στην ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας