Το Alexandriamou.gr είδε και εντυπωσιάστηκε από τα«Σφηνάκια Βότκας Μολότωφ» της θεατρικής ομάδας ΘΕΡΩΣ της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ Κύριο

Το Alexandriamou.gr είδε και εντυπωσιάστηκε από τα«Σφηνάκια Βότκας Μολότωφ» της θεατρικής ομάδας ΘΕΡΩΣ της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ

Το Alexandriamou.gr είδε την παράσταση «Σφηνάκια Βότκας Μολότωφ» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Χρύσας Αντωνίου που παρουσίασε η
θεατρική ομάδα ΘΕΡΩΣ της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ και γοητεύτηκε από το τελικό αποτέλεσμα, το ταλέντο και το ¨δέσιμο¨ των συντελεστών επί σκηνής αλλά και γενικότερα, όχι ως κριτικός θεάτρου αλλά ως θεατής, που απόλαυσε τη συλλογικότητα και τη δημιουργία από μία μεγάλη, ερασιτεχνική ομάδα που όλα τα κομμάτια της αποτελούν ένα ανθρώπινο πάζλ ταλέντων που παράγουν μια άρτια αισθητικά εικόνα στο εν λόγω έργο, καθρέπτισμα των λαθών και των παθών μας με κωμικό τρόπο.

 

Η σκηνή μεταμορφωνόταν συνεχώς και οι ηθοποιοί εναλλάσσονταν διατηρώντας ακατάπαυστα το ενδιαφέρον του θεατή, ο οποίος όταν η παράσταση τελείωσε ήθελε κι άλλο, σαν να μην του έφτανε το ταλέντο που όλοι ανεξαιρέτως οι ηθοποιοί ξεδίπλωναν αριστοτεχνικά σε μικρούς ή μεγάλους ρόλους. Κάποιων η ερμηνεία αποτέλεσε ¨ευχάριστη Έκπληξη¨ και ¨κόντρα ρόλος¨ και οφείλω να το ομολογήσω, αφού εντυπωσιάστηκα!

 

Ο κατάμεστος χώρος, τα γέλια, τα χαμόγελα και τα ασταμάτητα χειροκροτήματα, είναι απόδειξη των έντονων συναισθημάτων που η παράσταση γέννησε στους θεατές, αφού ξεχαστήκαμε και ταξιδέψαμε μαζί σας και Ευχαριστούμε γι΄αυτό!

 

Η ομάδα του ΘΕΡΩΣ είναι ένα απτό παράδειγμα του πώς μπορεί μια ομάδα εθελοντών, ανθρώπων με μεράκι και αγάπη να δημιουργήσει ¨μικρά θαύματα¨ ξεκινώντας από το μηδέν, με πολύ προσπάθεια, χωρίς εξαρτήσεις αλλά με σκληρή δουλειά και κόντρα πολλές φορές ¨στον άνεμο¨.

 

Σας αξίζουν ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ γιατί μετατρέψατε έναν ¨ψυχρό και ακατέργαστο¨ χώρο, σε σκηνή Θεάτρου, σε Κοιτίδα Πολιτισμού, σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι θεαμάτων και συναισθημάτων αφού καταφέρνετε να παρασέρνετε τους θεατές σας σε υπέροχα ¨ταξίδια επί σκηνής¨ που τους απεγκλωβίζουν από την καθημερινότητα και τα σύγχρονα προβλήματα που όλοι βιώνουμε.

 

Καλή συνέχεια...με ομαδικότητα και ευρηματικότητα γιατί μόνο αυτό χρειάζεστε αφού η ταλαντούχα μαγιά υπάρχει, η Κινηματόδρασις είναι πρωτοπόρα και υποστηρικτική όπως και η αποδεδειγμένα με πράξεις, ακούραστη ¨Καπετάνισσα¨, Χρύσα Αντωνίου!

 

 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ: Αγγελική Κακαγιάννη, Αθηνά Αποστολάκη, Άννα-Μαρία Προδρομίδου, Ασπασία Γκιουρτζή, Βασίλης Βαγενάς, Γεωργία Διμπιτούζη, Δήμητρα Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μπαρτζώκας, Ευθυμία Μανωλοπούλου, Θεμιστοκλής Πρόιος, Ιουλία Ζωντανού, Κατερίνα Κουκουτάρα, Κωνσταντίνα Ματράκα, Κωνσταντίνος Παπανίκος, Νανά Σαχπατζίδου, Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Κολιούκος, Νίκος Πανταζής, Σέβη Θεοδοσιάδου, Φρειδερίκη Καρατέγου.

 

Λίγα λόγια για το έργο: ¨Πρόκειται για μια σειρά από δροσερά, πνευματώδη και σπαρταριστά διηγήματα που απέμειναν κλασικά στην παγκόσμια λογοτεχνία ως μικρά αριστουργήματα. Προβάλλουν ανάγλυφα τον κοινωνικό περίγυρο, αποκαλύπτοντας άλλοτε με συγκινητική τρυφερότητα και άλλοτε με χιουμοριστική διάθεση, τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και τις κοινωνικές πληγές της καθημερινής ζωής.
Για τη παράσταση "Σφηνάκια Βότκας Μολότωφ" επιλέχθηκαν κάποια από αυτά, δεμένα μεταξύ τους, κάτω από την παρουσία του ίδιου του συγγραφέα, ο οποίος ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει, και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους τους. Οι διάφοροι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της εποχής του, παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, με όλα τους τα λάθη, τους καημούς και τα πάθη τους, ντυμένοι με την ασύγκριτη χιουμοριστική δύναμη, τη γλαφυρότητα και τη ζωντάνια του αξεπέραστου "Τσεχωφικού στυλ¨.

 

Eπιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας