Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (6-12/6)

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (6-12/6)

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου, Ελένης και Οσίου Νικοδήμου Βεροίας και θα χοροστατήσει στον Εσπερινό. Στη συνέχεια θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση της 6ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά για καρδιολογικά θέματα.

 

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Οι καλοί λογισμοί καλλιεργούν την αρετή». Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παραστεί στο πρώτο μέρος του Υμνογραφικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ιερά μας Μητρόπολη στο πλαίσιο των «Λ΄ Παυλείων» στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες.

 

Το Σάββατο 8 Ιουνίου το πρωί θα παραστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου. Στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό στο δεύτερο μέρος του Υμνογραφικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ιερά μας Μητρόπολη στο πλαίσιο των «Λ΄ Παυλείων» με τη συμμετοχή 250 Μοναχών από Ιερές Μονές της Βόρειας Ελλάδος.

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού.

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα υποδεχτεί την άφθαρτη Χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Στη συνέχεια θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Λουκά και θα προεξάρχει στην Ιερά Λιτανεία. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Στη συνέχεια θα ομιλήσει στη λήξη των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής και των εσπερινών κηρυγμάτων. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα υποδεχτεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου. Στη συνέχεια θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και στο καθιερωμένο μνημόσυνο του κατά σάρκα αδελφού του, μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας για την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα και θα τελέσει Αγιασμό με το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίας. Στις 12:30 μ.μ. θα προεξάρχει στην Ιερά Παράκληση της Αγίας Μαρίας, στο τέλος της οποίας θα αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας