Ξύπνησε μνήμες από το δυστύχημα των Τεμπών ο Αργύρης Παπαδόπουλος με την ¨Καμένη Γη¨ 21 χρόνια μετά Κύριο

Ξύπνησε μνήμες από το δυστύχημα των Τεμπών ο Αργύρης Παπαδόπουλος με την ¨Καμένη Γη¨ 21 χρόνια μετά

Είκοσι ένα χρόνια συμπληρώνει σήμερα η τραγωδία στα Τέμπη, με το πιο τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές!

 

Απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.
Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, έχασε τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν φανταζόταν πως από τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών θα κατέληγε σε τραγωδία στα Τέμπη.

 

Από τη σύγκρουση 21 μαθητές βρίσκουν τραγικό θάνατο ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος το έκαναν ακόμη πιο αποτρόπαιο, καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.

 

Ο συμμαθητής τους στιχουργός και ερμηνευτής Αργύρης Παπαδόπουλος τους αφιερώνει την ¨Καμένη Γη¨

 

¨Το κράτησα κλειδωμένο στο μυαλό μου για 21 χρόνια . Τόσα μου πήρε ώστε να καταφέρω να το μοιραστώ. Έπειτα από την δολοφονία των Τεμπών ,μνήμες ξύπνησαν η οργή μου ξεχείλισε και η μόνη μου διέξοδος ήταν να υπενθυμίσω την δική μας ιστορία . Με κάποια παιδιά υπήρξαμε φίλοι και συμμαθητές στο Γυμνάσιο Καβασίλων. Μοιράστηκαμε τις ίδιες αίθουσες , τα ίδια βιβλία , τους ίδιους καθηγητές , τα ίδια θρανία , την ίδια αυλή , τα ίδια όνειρα . Φέτος θα κλείνανε τα 37. Θα είχαν τις δικές τους οικογένειες . θα είχαν περάσει από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή ,θα είχαν σπουδάσει, ΘΑ….. Είχαν ζήσει…. 13/04/2003 21 χρόνια , 21 παιδιά…. Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ…

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας