28η Οκτωβρίου: Απόφαση για αναστολή παρελάσεων και στην Πιερία Κύριο

28η Οκτωβρίου: Απόφαση για αναστολή παρελάσεων και στην Πιερία

Την απόφαση να μην προχωρήσουν στην διεξαγωγή παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πήραν και οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

 

Σύμφωνα με το GRTimes, η απόφαση ελήφθη καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού καλπάζουν καθημερινά, η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα που το νοσοκομείο της περιοχής πιέζεται αφόρητα με την πληρότητα να φτάνει στο 100%.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προηγήθηκε σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας, της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, των δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

 

«Λόγω της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώνεται και από την στιγμή που η Πολιτεία άφησε τις Περιφερειακές Ενότητες να αποφασίσουν μόνες τους, συμφωνήσαμε να μην πραγματοποιήσουμε φέτος τιμητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, καθώς η ευθύνη μας για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλη» τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης.

 

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εντοπίστηκαν 108 κρούσματα. Επίσης, η Πιερία είναι η δεύτερη περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας που προχωρά σε αυτή την απόφαση μετά την Ημαθία.

 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

 

«Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

 

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

 

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα.

 

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως προγραμματίστηκαν, θα διεξαχθούν με λαμπρότητα, όπως απαιτεί η αξία και σημασία της Εθνικής Επετείου».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας