5η Αιμοδοσία στο Νησί: Για μια ακόμη φορά επιτυχημένη, με μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώθηκαν 75 φιάλες αίματος! Κύριο

5η Αιμοδοσία στο Νησί: Για μια ακόμη φορά επιτυχημένη, με μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώθηκαν 75 φιάλες αίματος!

 Εθελοντισμός, μία λέξη που περικλείει όλες τις μεγάλες έννοιες που δίνουν αξία στην ζωή μας. Αλληλεγγύη, καλοσύνη, γενναιοδωρία, φιλευσπλαχνία, ανιδιοτέλεια, μεγαλοψυχία, και πάνω από όλα αληθινή, άδολη αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας...όμως σε αντάλλαγμα, προσφέροντας χωρίς κανένα αντίκρυσμα, πλημμυρίζει η καρδιά και όλο μας το είναι από συναισθήματα ικανοποίησης, χαράς, πληρότητας και αληθινής ευτυχίας. O Εθελοντισμός ως πράξη εκπέμπει μια εξαιρετικά μεγάλη δύναμη, μεγαλείο και ταυτόχρονα μια σεμνή ταπεινότητα.Οι δράσεις που γίνονται στα πλαίσια του εθελοντισμού πρέπει να χαίρουν του σεβασμού μας και της εκτίμησής μας.

 

Η Τοπική Κοινότητα Νησίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, αρωγό την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αστέρα Αλεξάνδρειας και χορηγό επικοινωνίας την ηλεκτρονική εφημερίδα Αlexandriamou.gr πραγματοποίησε την 5η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Κοινοτικό κατάστημα.

 

Πολλή μεγάλη η προσέλευση για μια ακόμη φορά αφού υπερέβη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η ανταπόκριση των Νησιωτών αλλά και δημοτών από ολόκληρο το Δήμο Αλεξάνδρειας και όχι μόνο, στην έκκληση της Τοπικής Κοινότητας Νησίου για προσφορά αίματος που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του δραστήριου και αποτελεσματικού Προέδρου της κ. Παναγιώτη Πατρίκα.

 

Απο το πρωί συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου και αξιοσημείωτη η διάθεση προσφοράς της νέας γενιάς που έδειξε με αυτό τον τρόπο την κοινωνική ευαισθησία της.

 

Η τοπική κοινότητα Νησίου πέτυχε την ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να δώσουν αίμα, συγκεντρώθηκαν 75 φιάλες - μονάδες αίματος, ύψιστη προσφορά προς τον συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη αφού οι ελλείψεις σε αίμα στη χώρα είναι μεγάλες.

 

Το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Νάουσας που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας έλαβαν κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο αφού τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο , σε μια κρίσιμη ώρα για τη χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας αφού οι ασθενείς περιμένουν από εμάς το δώρο της ζωής!

 

Η Τοπική Κοινότητα Νησίου ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε καθώς και τους χορηγούς, όσους δηλαδή ηθικά ή οικονομικά βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει.

 

Ο Διοικητής Υ.Μ. Νάουσας, Δρ. Κων/νος Λυκοστράτης βρέθηκε στην αιμοδοσία από το πρωί της Κυριακής.
Παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Στέφανος Δελιόπουλος.

 

Μαζί του ο Λέττας Αθανάσιος, ιατρός Διευθυντής Αιμοδοσίας, η ιατρός Αιμοδοσίας Μπαμπαλού Ελένη, η Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας Σαμαρά Διάνα και οι νοσηλεύτριες Αιμοδοσίας Τσιγκαλίδα Ελευθερία και Χαραλαμπίδου Σόνια, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς ώστε όλα να κυλήσουν άψογα.

 

Αξιοσημείωτες και οι ¨εκπλήξεις¨ μετά το πέρας της αιμοδοσίας αφού η τοπική κοινότητα πρόσφερε πλούσια εδέσματα και αναμνηστικά ¨δωράκια¨ στους εθελοντές αιμοδότες!

 

Η Αιμοδοσία στο Νησί ήταν για μια ακόμη φορά ξεχωριστή και επιτυχημένη με την Προσφορά να βρίσκεται στο Μεγαλείο της και τον Εθελοντισμό να παίρνει την ιδανική του μορφή!

 

Γράφει η Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας