Αλεξάνδρεια: Ενημέρωση από τον Επόπτη των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ κ. Δημητριάδη για τα Rapid tests Κύριο

Αλεξάνδρεια: Ενημέρωση από τον Επόπτη των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ κ. Δημητριάδη για τα Rapid tests

Μετά τη Νάουσα και τη Βέροια και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Ημαθίας, το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας, την τροχαία και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον Κορωνοϊό με τη μέθοδο drive though.

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 10:30 έως 14:00 στον προαύλιο χώρο της ΚΕΔΑ – δημοτικού κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας.

Οι πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από το αυτοκίνητό τους τη στιγμή διέλευσής τους από το προαναφερόμενο σημείο, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. “Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033”.

Αυτό ανακοίνωσε ο ιατρός, επόπτης ΚΟΜΥ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ,  Πρόδρομος Δημητριάδης σε διαδικτυακή ενημέρωση σε δημοσιογράφους και διαχειριστές ιστοσελίδων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στη δράση και στις αρμοδιότητες των Κινητών Ομάδων, στην κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις τονίζοντας:

- Στην Ημαθία αυτή τη χρονική στιγμή λειτουργούν 3 ομάδες που αποτελούνται από 3 νοσηλευτές και έναν οδηγό η κάθε μια.

- Η λειτουργία των κινητών μονάδων είναι συνεχής, οι δράσεις τους απόλυτα ασφαλείς και δραστηριοποιούνται σε κάθε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ανεξαρτήτως ημέρας.

- 2.700 δείγματα στην Ημαθία ελήφθησαν από τις ΚΟΜΥ μέσα στον δύσκολο Νοέμβριο που διανύουμε σε 20 διαφορετικές δράσεις και βρέθηκαν περίπου 100 θετικά δείγματα.

- Τις τελευταίες ημέρες στην Ημαθία ο αριθμός τον κρουσμάτων εμφανίζει τάση μείωσης, αν και το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό.

-Τα δείγματα αποστέλλονται για εργαστηριακό έλεγχο στο ΑΠΘ

-Οι υποβαλλόμενοι σε τεστ ενημερώνονται προσωπικά για τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους λόγω προσωπικών δεδομένων

-Υπάρχει άμεση και έντονη αλληλεπίδραση στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον

- Τα rapid test είναι αξιόπιστα και ασφαλή

-Δίνεται προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

-Όσοι πάνε στο Αμφιθέατρο για τεστ θα πρέπει να πάνε με τα αυτοκίνητά τους, όχι με μηχανές ή άλλα δίκυκλα ή πεζοί για να υποβληθούν σε αυτά.

-Ο επόπτης των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ αναφερόμενος στο εμβόλιο τόνισε ότι είναι ασφαλές και ότι θα εμβολιαστεί και ο ίδιος.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας