Ενισχύσεις «De minimis» 8,5 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς ανακοίνωσε από τα Γιαννιτσά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κύριο

Ενισχύσεις «De minimis» 8,5 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς ανακοίνωσε από τα Γιαννιτσά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) που θα λάβουν οι ροδακινοπαραγωγοί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, από τα Γιαννιτσά, όπου και βρέθηκε, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

 

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω και σε σας και στους συμπολίτες μας εδώ και στους παραγωγούς ότι υπογράψαμε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη το πρόγραμμα de minimis, τη βοήθεια de minimis -στα 8,5 εκατομμύρια ανέρχεται η βοήθεια αυτή- για τα ροδάκινα της περιοχής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός.

 

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτών που ασχολούνται με δενδρώδεις καλλιέργειες, οι τελευταίοι του έθεσαν θέματα που αφορούν τους εργάτες γης, την ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων και το ζήτημα των ελληνοποιήσεων.

 

Απαντώντας ο υπουργός, σημείωσε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορούν πλέον να έρθουν στη χώρα μας εργάτες από ξένες χώρες, από τρίτες χώρες για να δουλέψουν, να βοηθήσουν στη συγκομιδή στις αγροτικές δουλειές». Παράλληλα, επισήμανε για το συνεταιριστικό κίνημα πως «πρέπει να πείσετε ότι τα άσχημα του παρελθόντος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θέλουμε να στηρίξουμε το συνεταιριστικό κίνημα. Αυτό είναι το μοντέλο που προχωράει διεθνώς. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε», σημείωσε.

 

Κατά την επίσκεψή του , ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε το δημαρχείο των Γιαννιτσών, όπου ο δήμαρχος, Γρηγόρης Στάμκος, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής. Προηγουμένως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε βρεθεί στο εργοστάσιο τυποποίησης Ροδιού «ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ», και είχε περιηγηθεί τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, τονίζοντας ότι αυτού του είδους οι καθετοποιημένες μονάδες αποτελούν το μέλλον της παραγωγής.

 

«Με την επίσκεψή μας αυτή θέλουμε να συμβολίσουμε πως με σωστή μελέτη, με σωστές προοπτικές, μπορούμε να κάνουμε θαύματα στην ελληνική γεωργία και να προωθήσουμε την ελληνική διατροφή απ' άκρου εις άκρον σε όλη τη Γη», υπογράμμισε ο Σπήλιος Λιβανός.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας