Επίσημη Δοξολογία στην Παναγία Αλεξάνδρειας για την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό(φωτο-βίντεο) Κύριο

Επίσημη Δοξολογία στην Παναγία Αλεξάνδρειας για την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό(φωτο-βίντεο)

Την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας από τον τουρκικό ζυγό τίμησε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 η πόλη της Αλεξάνδρειας.

 

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία όπου ιερούργησε
ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων επ΄ ευκαιρία της απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας από τον τουρκικό ζυγό στις 18 Οκτωβρίου του 1912 παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου μας, αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων και συλλόγων με τις σημαίες τους.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γρηγόρη Γιοβαννόπουλο, Δάσκαλο, Ιστορικό- Ερευνητή.

 

Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Δημήτριος Γαλαμάτης.

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Αλεξάνδρειας.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας