Επιτυχημένη η 6η Αιμοδοσία στο Νησί: Συγκεντρώθηκαν 82 φιάλες αίματος, μεγάλη η προσέλευση, αξιοσημείωτη η διάθεση προσφοράς!(φωτο) Κύριο

Επιτυχημένη η 6η Αιμοδοσία στο Νησί: Συγκεντρώθηκαν 82 φιάλες αίματος, μεγάλη η προσέλευση, αξιοσημείωτη η διάθεση προσφοράς!(φωτο)

Εθελοντισμός, μία λέξη που περικλείει όλες τις μεγάλες έννοιες που δίνουν αξία στην ζωή μας. O Εθελοντισμός ως πράξη εκπέμπει μια εξαιρετικά μεγάλη δύναμη, μεγαλείο και ταυτόχρονα μια σεμνή ταπεινότητα.

 

Η Τοπική Κοινότητα Νησίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, αρωγό την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αστέρα Αλεξάνδρειας και χορηγό επικοινωνίας την ηλεκτρονική εφημερίδα Αlexandriamou.gr πραγματοποίησε την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στο Κοινοτικό κατάστημα.

 

Πολλή μεγάλη η προσέλευση για μια ακόμη φορά αφού υπερέβη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η ανταπόκριση των Νησιωτών αλλά και δημοτών από ολόκληρο το Δήμο Αλεξάνδρειας, στην έκκληση της Τοπικής Κοινότητας Νησίου για προσφορά αίματος που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της κ. Παναγιώτη Πατρίκα.

 

Από το πρωί συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου και αξιοσημείωτη η διάθεση προσφοράς της νέας γενιάς που έδειξε με αυτό τον τρόπο την κοινωνική ευαισθησία της.

 

Η τοπική κοινότητα Νησίου πέτυχε την ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να δώσουν αίμα, συγκεντρώθηκαν 82 φιάλες - μονάδες αίματος, ύψιστη προσφορά προς τον συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη αφού οι ελλείψεις σε αίμα στη χώρα είναι μεγάλες.

 

Το εξαιρετικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Νάουσας που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας έλαβαν κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο αφού τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο , σε μια κρίσιμη ώρα για τη χώρα μας αφού οι ασθενείς περιμένουν από εμάς το δώρο της ζωής!

 

Η Μαρία Μανιάτη, ιατρός Μικροβιολόγος, η ιατρός Αιμοδοσίας Μπαμπαλού Ελένη, η Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας Σαμαρά Διάνα και οι νοσηλεύτριες Αιμοδοσίας Τσιγκαλίδα Ελευθερία, Τρομπαντώνη Ευθυμία και Χαραλαμπίδου Σόνια υπερέβαλαν εαυτούς ώστε όλα να κυλήσουν άψογα.

 

Η Τοπική Κοινότητα Νησίου ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε καθώς και τους χορηγούς, όσους δηλαδή ηθικά ή οικονομικά βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει.

 

Παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Κατά την παρουσία του στην 6η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Νησί Ημαθίας, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης υπέγραψε για να εγγραφεί ως εθελοντής δότης μυελού των οστών.

 

Αξιοσημείωτες και οι ¨εκπλήξεις¨ μετά το πέρας της αιμοδοσίας αφού η τοπική κοινότητα πρόσφερε πλούσια εδέσματα και αναμνηστικά ¨μπλουζάκια¨ στους εθελοντές αιμοδότες!

 

Η Αιμοδοσία στο Νησί ήταν για μια ακόμη φορά ξεχωριστή και επιτυχημένη με την Προσφορά να βρίσκεται στο Μεγαλείο της και τον Εθελοντισμό να παίρνει την ιδανική του μορφή! Μια δράση πλέον Θεσμός που χαίρει του σεβασμού και της εκτίμησής όλων.

 

Γράφει η Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας