Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Η 22α Μαρτίου 1992 έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε., ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού και υπενθυμίζει όλους μας πως το νερό είναι ένα πολύτιμο φυσικό αγαθό.


Το καθαρό και υγιεινό νερό αποτελεί κύριο και πρωταρχικό παράγοντα με τον οποίο Διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία και δυστυχώς πρόσβαση σε τέτοιου είδους νερό έχει μόνο το 20% περίπου το συνολικού πληθυσμού της Γής.


Η υπερευαισθησία όλων των φορέων στον τομέα της ύδρευσης και όχι μόνο, έφερε στο προσκήνιο έργα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών και άλλα, τα οποία βλέπουμε να εκτελούνται στην περιοχή του Δήμου μας αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα μέσω των Δ.Ε.Υ.Α..


Επειδή η προστασία των ποσοτήτων και η διασφάλιση της ποιότητας του φυσικού αυτού αγαθού που λέγεται ΝΕΡΟ, είναι υποχρέωση όλων μας, θα πρέπει από τα παιδιά ακόμη να εμπεδωθεί ο σεβασμός απέναντι σε αυτό το αγαθό.


Ο σεβασμός αυτός θα μας μάθει να εκτιμούμε κάθε σταγόνα του νερού που χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το σπαταλούμε με αλόγιστες χρήσεις, γιατί κι αυτό το καθαρό και υγιεινό νερό δεν είναι ατελείωτο.
Στη χώρα μας, η σπατάλη νερού είναι τεράστια, καθώς, καθημερινά, καταναλώνονται τα διπλάσια από ότι χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα.


Στο Δήμο μας, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αλεξάνδρειας (ΔΕΥΑ ΑΛ), φροντίζει να εξασφαλίσει επάρκεια παροχής καθαρού νερού για την πόλη και όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά της.
Άμεση προτεραιότητά της είναι η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στον συνοικισμό Νεοχωρόπουλο που είναι ο μοναδικός οικισμός του Δήμου Αλεξάνδρειας που δεν έχει δίκτυο ύδρευσης.


Πιστεύουμε πως αυτό θα υλοποιηθεί πολύ γρήγορα μέσω των επιδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων που θα εκτελεστούν εντός της τριετίας.


Ας μην ξεχνάμε λοιπόν πως το νερό είναι πηγή ζωής, κοινή περιουσία όλων μας και οφείλουμε να την προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε την ύπαρξή της.

 

Είναι καθήκον λοιπόν όλων μας η συμμετοχή μας στην προσπάθεια αυτή.

 


Εκ της ΔΕΥΑ Αλ.

 

Τόκας Σωτήριος


Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας