Η Λαμπροφόρος Ανάσταση στην Παναγία Αλεξάνδρειας (Φώτο - βιντεο) Κύριο

Η Λαμπροφόρος Ανάσταση στην Παναγία Αλεξάνδρειας (Φώτο - βιντεο)

Νωρίτερα γιορτάσαμε την Ανάσταση το Μ. Σάββατο 1 Μαϊου. Κωδικός 6 στο 13033 και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 στο πλαίσιο των μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.


Η Ανάσταση φέτος τελέστηκε στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα, το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, με τους πιστούς να καλούνται να τηρούν υγειονομικούς κανόνες.

Σύμφωνα με αυτούς, έπρεπε να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους της εκκλησίας.

Σε μία λιτή και αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κάθε λειτουργική λαμπρότητα τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.

Αυτή την «κλητή καί ἁγία ἡμέρα», που τα πάντα πλημμυρίζουν και αναζωογονούνται από το υπέρλαμπρο φως της Ανάστασης του Κυρίου, ο Aρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος έψαλε μαζί με το εκκλησίασμα, υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, το «Χριστός Ανέστη», σκορπώντας παράλληλα ρίγη συγκίνησης και έκδηλης χαράς μέσω του Πασχαλίου μηνύματος.

Η θριαμβευτική νίκη της Ζωής έναντι του θανάτου, καθώς και το γεγονός ότι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ως «Νέος Αδάμ», ανακαινίζει με την Ανάστασή του ολόκληρη την δημιουργία, γκρεμίζει την αδικία και τον πόνο της κενοδοξίας των ανθρώπων, προσφέροντας έτσι την αθανασία και την αιώνια ζωή.

Με το πρώτο «Χριστός Ανέστη» πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και τις καρδιές των πιστών που αντάλλασαν το ¨Χριστός Ανέστη, Αληθώς ο Κύριος¨

Στον Ιερό Ναό για την Ανάσταση του Κυρίου παραβρέθηκαν o Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δελιόπουλος, Αξιωματικοί Σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας