Μοσχοπούλου: "Είμαστε περιττοί στη δική σας δημοκρατία, Δήμαρχε"-Γκυρίνης: "Υπογράψατε κ. Μοσχοπούλου" (βίντεο) Κύριο

Μοσχοπούλου: "Είμαστε περιττοί στη δική σας δημοκρατία, Δήμαρχε"-Γκυρίνης: "Υπογράψατε κ. Μοσχοπούλου" (βίντεο)

Ένταση δημιουργήθηκε χθες κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβούλιου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας μεταξύ της δημοτικής συμβούλου Όλγα Μοσχοπούλου και του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη.

Η κ. Μοσχοπούλου έφερε προς θέμα για συζήτηση στο «σώμα» την δικαίωση της διοίκησης μετά την έφεση για την Έκτακτη Οικονομική Επιτροπή που έλαβε χώρα στις 17/04/2017 πως η αντιπολίτευση δεν κλήθηκε στην επιτροπή παρά την τελευταία στιγμή: «Δεν είχαμε ενημέρωση πως υπάρχει και δεύτερη έκτακτη οικονομική επιτροπή. Είχαμε κλήση στις μια και τέταρτο για να παραβρεθούμε σε μια έκτακτη οικονομική επιτροπή στις μια και μισή; Χωρίς η γραμματέας να γνωρίζει το θέμα για το έκτακτο της υπόθεσης;» ενώ πρόσθεσε πως η αντιπολίτευση δεν ήταν απαραίτητη στην επιτροπή γιατί η απόφαση είχε ήδη παρθεί: «Είναι γνωστό αυτό, η απόφαση ήταν μιλημένη είμαστε περιττοί στη δική σας δημοκρατία. Ο δήμος πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και να μην συγκαλύπτει τυχόν παρατυπίες και βιασύνες μόνο και μόνο για να εκτελέσετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας».

Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως εφόσον υπήρχε η υπογραφή των συμβούλων στην δήλωση του Νόμου 105 η διαδικασία ήταν απολύτως νόμιμη: «Την υπογραφή σας ότι κληθήκατε την αμφισβητείτε κ. Μοσχοπούλου; Υπογράψατε ότι ενημερωθήκατε».

Εκεί η κατάσταση εντάθηκε με την δημοτική σύμβουλο να κάνει λόγο για ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις: «Οι μεθοδεύσεις σας είναι αυτές που μας ενόχλησαν. Οι μεθοδεύσεις σας με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις» καθώς τόνισε πως από εδώ και πέρα θα είναι πιο προσεκτική προς τους υπαλλήλους της τωρινής διοίκησης: «Η υπογραφή που μπήκε στο αποδεικτικό μπήκε μετά από μια εβδομάδα. Μεταξύ σας το κάνατε κύριε δήμαρχε, δεν ήξερε κανένας από την αντιπολίτευση. Και το επιβεβαιώνει και ο κύριος Αλευράς. Από εδώ και πέρα μετά τις μεθοδεύσεις θα είμαι πάρα πολύ προσεκτική με τους οικείους σας και που βάζω την υπογραφή μου».

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας