Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Παναγία Αλεξάνδρειας στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον Κύριο

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Παναγία Αλεξάνδρειας στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον

 Υπό τη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον και με αρκετούς περιορισμούς πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εορτασμοί των Θεοφανίων.

 

Ανοιχτές για τους πιστούς, αλλά με την τήρηση όλων των μέτρων για τον κορoνοϊό ήταν σήμερα οι εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

 

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ανήμερα της εορτής των Αγίων Θεοφανίων τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.

 

Παραβρέθηκαν Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ.Παναγιώτης Γκυρίνης και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, οι Πολιτικές καθώς και οι Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας.

 

Παράλληλα, υπήρξε μέριμνα για τον αγιασμό αφού από νωρίς το πρωί οι πιστοί βρίσκονταν έξω από τον Ιερό Ναό και περίμεναν με τη σειρά να μπουν μέσα για να παραλάβουν αγιασμό και αντίδωρο.

 

Πατρικούς λόγους και ευχές απηύθυνε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας π. Διονύσιος Ανθόπουλος.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

 

 

 
 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας