Τίτλοι Ειδήσεων

 

O καλός Λύκος και τα παραπολιτικά του...¨Έτσι οι καθαρίστριες, αλλιώς τα σκουπίδια. Και τι σκουπίδια, Θεέ μου!!!¨ Κύριο

O καλός Λύκος και τα παραπολιτικά του...¨Έτσι οι καθαρίστριες, αλλιώς τα σκουπίδια. Και τι σκουπίδια, Θεέ μου!!!¨

- Πασκαλιά στο σπίτι μας λέμε εμείς εδώ στην Αγκαθιά. Ήρθαν και οι τραγουδίστριες, μαζεύτηκε και το κοινό, έγιναν και τα εγκαίνια και πάει τέλειωσε ο γάμος.

- Ναι, αμά η θεια Ρήνα λέει ότι τον Δευτεριάτικο το γάμο φοβόταν τα παλιά τα χρόνια οι νύφες γιατί τότε έδιναν αγνώρα με το σπιτομάζωμα και τότε γίνονταν οι κρίσεις στα χουσμέτια.

- Κυριακάτικος γάμος, Δευτεριάτικος γκαελές, και για τον Δήμαρχο Πάνο με τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου, που δεν είναι ακριβώς πνευματικό κέντρο, που όλοι κατάλαβαν γιατί μας έπιασαν βιασύνες για την προεκλογική γιορτή και εξεπιτούτο, σκέφτονται κόντρα στα εγκαίνια ώστε να μην ξεγελαστούν στο δρόμο για το κουτί.

- Οπότε πάπαλα ψήφος.

- Πάπαλα γιατί έμεινε το κουσούρι ότι βιαστικά και άκαιρα και ακριβοπληρωμένα έγινε ότι έγινε, με σκοπό όχι τον πολιτισμό αλλά τον καιροσκοπισμό.

- Ε, ναι και αυτά πληρώνονται στις κάλπες γιατί εμείς εδώ στην Αγκαθιά δεν τρώμε κουτόχορτο, επειδή είμαστε μαθημένοι να μην μασάμε μαϊντανό.

- Όμως ο δήμαρχος Πάνος το γλέντησε με την ψυχή του αφού οι αποκείθε από το ποτάμι έτσι είναι μαθημένοι, να γλεντούν με ξένα κόλυβα αλλά όσοι κάνουν τέτοια πράγματα στο τέλος μαυροφορούν.

- O δήμαρχος Μιχάλης πάλι προχώρησε στο σημειωτόν με τις ανακοινώσεις ονομάτων.

- Κάτι είναι και αυτό.

- Κάτι είναι και οι ανακοινώσεις που κάνει και δεν αφήνουν να πέσει κάτω τίποτα. Έτσι οι καθαρίστριες, αλλιώς τα σκουπίδια. Και τι σκουπίδια, Θεέ μου!!!

- Με αυτά τα σκουπίδια τι γίνεται ρε παιδί μου;

- Mέχρι και ο τσομπάνος έφτασε, Μιχάλη ως τον εισαγγελέα μέρες που είναι και αυτός.

- Κατά τα άλλα είναι ευνοϊκός ο καιρός και ο Μιχάλης ως παλιός παίχτηςξέρει καλά πως παίζεται η μπάλα σε αυτό το γήπεδο.

- Ξέρει και από τρόπο και από κόπο και ίσως να ετοιμάζεται στα μουλωχτά.

- Ο δήμαρχος Κώστας όμως είναι αυτός που δεν ετοιμάζεται στα μουλωχτά.

- Βγαίνει στο μεϊντάνι και ανακοινώνει προγράμματακαι διεκδικήσεις χωρίς να κρύβεται.

- Έχει νέο κόσμο μαζί του, πολλές και καλές ιδέες και άρα γιατί να πάει στα μουλωχτά; Σωστά κατά πώς λέει ο μπαρμπα Θωμάς τραβάει το κάρο ο Κώστας.

- Σωστές και οι αντιδράσεις του συνδυασμού του Κώστα απέναντι στα κακόγουστα αστεία όσων δεν έχουν τι να πουν και τι να κάνουν.

- Άστους να βράζουν στο ζουμί τους μοιράζοντας ξένα κόλυβα, Κώστα.

- Ο δήμαρχος Αργύρης παρά λίγο να χαθεί εντελώς από την πιάτσα αν δεν έκαμνε τη μάζωξη περιπτέρου,με κάτι που το ονόμασε συνδιασμό.

- Αυτά μάλλον είναι τερτίπια του μπάρμπα-Σάκη γιατί πως και τι θα πράξει ο δήμαρχος Αργύρης.

- Ε,εμείς οι Αγκαθιώτες βάλαμε στοίχημα ότι μόλις ο δήμαρχος Αργύρης βγεί στο γυαλό όλοι θα τρέξουν με βάρκες σωσίβια.

- Βάρκες σωσύβεια νόμισε ο δήμαρχος Πάνος ότι ήταν το σάλτο μορτάλε της κυριακής,μόνον που η βάρκα τρυπάει κιόλας από Δευτέρα,γιατί δεν ήταν δική του και με ξένα κόλυβα – όπως λέμε στην Αγκαθιά- δεν γίνεται μνημόσυνο. Ο δήμαρχος Ηλίας πάλι ενεργώντας οικογενειακά τα πάει πολύ καλά.

- Τόσο καλά που θα τα ζήλευε και ο προηγούμενος και αποσυρόμενος υποψήφιος του ΚΚΕ –χρίστος το όνομά του – αν δεν απατάται ο μπιρίμπας που πάντα βάζει ζητήματα.

- Το μπάμ με τζούφια ξένη σφαίρα πήγε να κάνει ο δήμαρχος Πάνος.Στο μυαλό του νομίζει ότι κάτι έγινε,στη πράξη όμως η βάρκα ήταν τρύπια,έμπαζε νερά και δεν κρατάει ούτε μια ψήφο.
Αργά αλλά σταθερά γιομίζει το σακούλι με υποψηφίους ο δήμαρχος Μιχάλης.

- Μάζευε Μιχάλη και ας έιναι και ρόγες.

- Ανυποψίαστος,αεράτος με νιάτα γύρο του ανακοινώνει προγράμματα ο δήμαρχος Κώστας,μετά το ανεπανάληπτο(;)ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ.

- Παρουσιάστηκε και ο δήμαρχος Αργύρης μετά τα γαμήλια γλέντια και γέμισε περίπτερο.

- Πέρα βρέχει για το δήμαρχο Ηλία,το ΚΚΕ να είναι καλά.

- Για το σημερινό σκουπιδαριό με καταδικασμένους τσομπαναραίους και ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες περσινά ξυνά σταφύλια, προεκλογικών υποσχέσεων δεν ταιριάζουν,η μήπως ταιριάζουν σε δημάρχους και συμβούλους που θέλουν ξανά ψήφο;

- Στα σκουπίδια τα 8 χιλιάρικα, όχι στην τραγουδίστρια.

-Μετά την μπιρίμπα προχτές, είπαμε να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή με πέντε άτομα για να δούμε που το πάνε οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

-Ο χαμένος της παρτίδας έβαλε θέμα να αρχίσουμε από τον Δήμαρχο Αργύρη.

-Ο Δήμαρχος Αργύρης φαίνεται ότι είναι πολύ μάγκας γιατί μέχρι στιγμής κερδίζει το βραβείο της απραξίας και άρα κανένας δεν μπορεί τίποτα να του καταλογίσει.

-Ούτε καλό, ούτε κακό.

-Την περνάει μούγκα στη στρούγκα και ο Θεός βοηθός.

-Σε κάποιον βαθμό τον άπραγο δήμαρχο Αργύρη ακολουθεί ο πολύπειρος Μιχάλης. Ο Μιχάλης που δεν άφησε αδιάβατο σκαλί για σκαλί. Τι να του πεις όμως όταν βδομάδα-παραβδομάδα κάνει και ένα τζούφιο μπαμ.

-Να του πεις ότι αμολάει κάτι εκπαιδευμένα λαγωνικά που ξετρυπώνουν και προβάλλουν τα καλύτερα έργα της πενταετίας και σκοντάβουν στα σκουπίδια στις όχθες του Αλιάκμονα;

-Να του πεις ότι φταίει το χρυσάφι που σκορπάει ο δήμος στα τσαΐρια της Αγίας Κυριακής και δεν τα βάζει στα φυλλάδια του ως τα καλύτερα έργα της πενταετίας;

Και αυτό δεν είναι τζούφιο μπαμ;

-Να του πεις ότι κάτι τσομπαναραίοι που κάνουν μηνύσεις δεν είναι εχθροί του δήμου γιατί δεν βλέπουν ότι κάποιοι αντιδήμαρχοι μέχρι και την τσέπη τους χρεώνουν για να γίνουν τα σπουδαία έργα;

-Ε, ρε Μιχάλη από εδώ, δικός μας είσαι, αλλά νισάφι πια, δεν βλέπει ότι ο δήμος εφαρμόζει το πρόγραμμα που εσύ μαζί με άλλους το ενέκρινες και του έδωσες εντολή να το εφαρμόσει;

-Δεν βλέπεις ρε Μιχάλη ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία και συγκεκριμένο πρόγραμμα που πιστά ακολουθεί;

-Μα τόση τύφλα επιτέλους; Ο άνθρωπος στέκεται με ξεκάθαρη ματιά και πραγματοποιεί ή δρομολογεί νέα έργα που οι δικοί σου αντί να τα κολακεύουν, τα κοροϊδεύουν με τέτοιο τρόπο που ακόμα και η θεία Ρήνα παίρνει μυρουδιά.

-Μα και συ ρε δήμαρχε Παναγιώτη τι επιλογές είναι αυτές;

-Με τι ευθύνη να πιστώσει κάποιος τις δεσμεύσεις σου και τι εμπιστοσύνη να σου δείξει ακόμα και ο μπάρμπα-Θωμάς όταν μοστράρεις την φωτογραφία του έργου που είναι το γιοφύρι της Άρτας της Αλεξάνδρειας- ναι για το Πνευματικό Κέντρο μιλάει ο μπάρμπα-Θωμάς- σαν έργο της νέας τετραετίας με το οποίο προχωράτε μαζί;

-Συμμάζεψε λίγο τους ατζιαμήδες που έχεις δίπλα σου και σου γράφουν τέτοιες μπούρδες ενώ εσύ είσαι γιομάτος ευθύνη και δεν εγκαινιάζεις ατέλειωτα έργα άλλων, σαν δικά σου!!!

-Το πέμπτο μέλος της τριμελούς επιτροπής φαγώθηκε να βάλει μπροστά τον δήμαρχο Κώστα.

-Ναι, αυτόν που έφτιαξε μια δημοτική παράταξη από νεαρούς πολίτες που κλειδώνουν λέει τις κομματικές ταυτότητες στο σπίτι τους γιατί και ο δήμαρχος Πάνος κάτι τέτοιο έλεγε την προηγούμενη τετραετία αμά από καμιά εικοσαριά ντερβίσια που ήταν εκλεγμένα μαζί του έμειναν δεν έμειναν καμιά δεκαριά.

-Ο δήμαρχος Κώστας όμως κατά πως λέει το φλιτζάνι της Ρήνας δεσμεύεται να συνεχίσει μαζί με όλους μέχρι το τέλος και ότι δεν θα ακολουθήσει το σκορποχώρι του δημάρχου Παναγιώτη.

-Αυτά είπε προχτές και στη μάζωξη που είχε στο εκλογικό του κέντρο για να φανερώσει μαζί με άλλους και κάτι Αγκαθιώτισσες υποψήφιες.

-Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής ο δήμαρχος Κώστας μαζεύει πολύ λαό, νέα παιδιά και διεκδικεί να αλλάξει επίπεδο στο δήμο και όχι μονάχα στην καθημερινότητα του δήμου μας.

-Έτσι ακούστηκε να λέει προχτές και απ’ ότι φαίνεται τον πιστεύουν...

-Πιστεύουν ότι θα μαζώνει τα σκουπίδια και δεν θα μοστράρει τα βουνά των απορριμμάτων σαν στολίδια του δήμου.

-Ο δήμαρχος Ηλίας αμέτι-μουχαμέτι τρέχει από χωριό σε χωριό και κονομάει ψηφαλάκια.

-Να δεις που κάτι παραπανήσιο θα παρουσιάσει το παιδί.

-Συνοψίζοντας απ’ ότι λένε α χαρτιά της μπάμπως, ο δήμαρχος Πάνος πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Όχι μονάχα γιατί όλοι ήξεραν ότι τρανεύονταν- που λέμε και στην Αγκαθιά- με ξένα έργα αλλά και γιατί πήγε να φάει τον ιδρώτα πολλών άλλων, όπως είπε και ο Φώτης που έρχεται από τα πολύ-πολύ παλιά, και όπως δεν καταδέχτηκε ο Φώτης που μας έρχεται από Πλατύ μεριά.

-Οι δύο δήμαρχοι Φώτηδες δηλαδή έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

-Ο δήμαρχος Μιχάλης κοιτάει από μακριά αλλά τα λαγωνικά του κάνουν φοβερή δουλειά.

-Σαν λαγωνικά που είναι ξετρυπώνουν τις τρύπες του δημάρχου Παναγιώτη και μάλλον το χαίρεται πολύ ο δήμαρχος Μιχάλης.

-Ο δήμαρχος Κώστας όποτε προσκαλεί., προκαλεί το αδιαχώρητο και αυτό δείχνει πολλά.

-Ο δήμαρχος Αργύρης φαίνεται ότι το γλεντάει.

-Νιόπαντρος είναι, νέο παιδί είναι πολύ καλά κάνει. Τα άλλα ας τα βρει ο μπάρμπα-Σάκης.

-Ο δήμαρχος Ηλίας τολμάει και κερδίζει χωριό-χωριό.

-Αυτά τα καλά νέα για σήμερα και συνέχεια στα ψέματα την άλλη φορά.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας