Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Νησίου Ημαθίας (φώτο) Κύριο

Ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Νησίου Ημαθίας (φώτο)

Ενα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα στα σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Ημαθίας.


Η πανδημία έφερε νέα δεδομένα και έτσι το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού.

Στο επίκεντρο της σημερινής, πρώτης ημέρας στο σχολείο βρίσκονται τα μέτρα προστασίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ.

Οι μαθητές στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Νησίου, έφθασαν φορώντας τις μάσκες τους. Η είσοδος των γονέων δεν επιτράπηκε, εκτός από τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης.

Οσον αφορά στη σημερινή ημέρα, στην είσοδο του σχολείου, διανεμήθηκε μία μάσκα που προορίζονταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται, ως είθισται, η ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές παρέμειναν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού.

Στον προαύλειο χώρο του σχολείου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον ιερέα Χρήστο Γιοβάνο με την παρουσία του Διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος,  κ. Μάνου Βαρακλή ενώ παρέστησαν  ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου σχολείων Αλεξάνδρειας Ημαθίας κ. Νίκος Αμανατίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νησίου κ. Παναγιώτης Πατρίκας.

 Οι υπόλοιποι μαθητές μαζί με τον εκπαιδευτικό παρέμειναν στην αίθουσα και περίμεναν το πέρασμα του ιερέα για τον αγιασμό τους.

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας