Πρόταση Γκυρίνη για αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και μετονομασία πλατειών (βίντεο) Κύριο

Πρόταση Γκυρίνη για αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και μετονομασία πλατειών (βίντεο)

Τοποθέτηση για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έκανε σήμερα ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου προτείνοντας αλλαγές και στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γκυρίνης προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους είτε ομαδικά είτε ατομικά να παραβρεθούν στο Συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στις 16 Ιουνίου στις Πρέσπες: «Να δώσουμε το παρόν στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες όλοι για να μεγαλώσουμε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων».

Στη συνέχεια πρότεινε στο σώμα να εισάγει στην ψήφιση της ημερησίας διάταξης κάποιες αλλαγές: «Προτείνω την αλλαγή του ονόματος της πλατείας Ελευθερίας σε πλατεία Μακεδονίας, την πλατεία του ΟΣΕ σε πλατεία Φιλίππου και την πλατεία των Αμπελοτοπίων σε πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου όπως και την τοποθέτηση σημαιών της Ελληνικής, της Βεργίνας και το λογότυπο του δήμου μας».

Μίλησε για την ανάθεση δημιουργίας αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την τοποθέτηση τους στις εισόδους της Αλεξάνδρειας και εξήγησε τον λόγο που είναι κάθετος στην συμφωνία του ονόματος: «Λέμε όχι στην συμφωνία γιατί απλά περιέχει το όνομα Μακεδονία, δεν αναγνωρίζουμε τη Μακεδονική Εθνικότητα ούτε τη γλώσσα».

H πρότασή του όμως δεν πήρε την έγκριση του κατεπείγοντος.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας