Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 8.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών στις τάξεις Β3 και Β4 του σχολείου μας.

 


Η παρουσίαση έγινε από την πρόεδρο του συλλόγου «ΑΓΑΠΗ Βασιλική Κόμνου»  κ.Ελένη Τσώνη. Οι μαθητές / τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τι είναι και  πως εφαρμόζεται η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση  ( ΚΑΡΠΑ), τι είναι ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (ΑΕΑ), την αντιμετώπιση της Πνιγμονής-Κίνδυνος απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα (FBAO)  και τη χρήση της συσκευής  Ασκός-Βαλβίδα-Μάσκα, Αυτοδιατεινόμενος ασκός.

 


Το να εκπαιδευθούν τα παιδιά στην ΚΑΡΠΑ αποτελεί μια καινοτόμο ελπιδοφόρα δράση. Ενισχύονται οι προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητές τους, για την προετοιμασία υπεύθυνων και κατηρτισμένων σε θέματα δημόσιας υγείας ενεργών πολιτών.

 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιτρέπει την εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας στην ΚΑΡΠΑ από την ηλικία 12 ετών ή και νωρίτερα, για 2 ώρες το χρόνο, “Kids save lives - Training school children in cardiopulmonary resuscitation worldwide ”.

 


Το σεμινάριο στέφθηκε με επιτυχία από την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριων στην προσωπική τους εκπαίδευση.

 


Θερμές ευχαριστίες στην κ.Ελένη Τσώνη για την άμεση ανταπόκρισή της να παρουσιάσει το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας