Σήμερα Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία: Τιμή και Δόξα στους «αετούς» μας

Σήμερα Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία: Τιμή και Δόξα στους «αετούς» μας
 
Στις 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά», γιορτάζουν οι «Ίκαροι» που καθημερινά υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας.
Με ψυχή και σώμα δυνατό, οι Έλληνες πιλότοι πετούν μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες δίνοντας ηχηρές απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.
Είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας. Τίποτα δεν τους σταματά μπροστά στον όρκο και το καθήκον. Με τόλμη, με ανδρεία, με αυτοθυσία και σπουδαίες ικανότητες, γραφούν καθημερινά με χρυσά γράμματα τις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.
Κυρίαρχοι πάνω από τον «ιερό» για τους ίδιους θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή, οι «αετοί» της Πολεμικής Αεροπορίας απλώνουν τα φτερά τους δημιουργώντας μια τεράστια ασπίδα που προστατεύει κάθε σπιθαμή του Αρχιπελάγους.
 
Όσο για τις διακρίσεις τους, τουλάχιστον εντυπωσιακές. Πρώτοι σε διεθνείς συμμαχικές ασκήσεις, πρώτοι σε αναμετρήσεις σε πραγματικά πεδία μάχης στην Αμερική (RED FLAG), πρώτοι σε ατομικές επιδόσεις σε σχολεία όπλων τακτικής. Τα σχόλια που αποσπούν είναι ιδιαιατέρως κολακευτικά και επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο εκπαίδευσής τους, την εμπειρία, το ψυχικό τους σθένος και φυσικά την αγάπη για το λειτούργημα που επιτελούν.
Δεν είναι όμως μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Σε κάθε τους δράση, πριν από κάθε πτήση οποιουδήποτε αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχει η συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων… μηχανικοί, ελεγκτές radar, μετεωρολόγοι και άλλοι διαμορφώνουν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που εγγυάται την επιτυχία κάθε αποστολής.
Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Έλληνα πιλότου Μανώλη Καρυωτάκη από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, με την οποία ο χειριστής ευχαριστεί τους αφανείς ήρωες των αεροπορικών βάσεων.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας