Συγκίνηση: Ο Εθνικός ύμνος στην Παναγία Αλεξάνδρειας και η εκφώνηση του Πανηγυρικού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 (φωτο - βίντεο) Κύριο

Συγκίνηση: Ο Εθνικός ύμνος στην Παναγία Αλεξάνδρειας και η εκφώνηση του Πανηγυρικού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 (φωτο - βίντεο)

Η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια ελευθερίας και τιμά τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 που αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό.


Την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τίμησε την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 η πόλη της Αλεξάνδρειας.


Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία στην οποία παραβρέθηκε
η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

 

Κατόπιν εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας κ. Κατσιανίδη Νικόλαο.

 

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και αρχιερατικός επίτροπος Αλεξανδρείας Διονύσιος Ανθόπουλος έψαλε τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι μας χάρισαν ξεχωριστές και συγκινητικές στιγμές!

 

Γράφει ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του: «Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτοί και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα. Εμείς σε ούλα είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός...».

 

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

 

 

 

 alexandriamou.gr_252020DSC_0718

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας