Στη Βουλή η επικινδυνότητα του δρόμου Λουτρός – Βρυσάκι και οι καθυστερήσεις στις ενέργειες αποκατάστασης του Κύριο

Στη Βουλή η επικινδυνότητα του δρόμου Λουτρός – Βρυσάκι και οι καθυστερήσεις στις ενέργειες αποκατάστασης του

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λουτρός31/07/2021
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΟΥ

 

Ταχ. Δ/νση: Κοιν.Λουτρού
Δ.Αλεξάνδρειας Ημαθίας
Τ.Κ. 59300
Πληρ.: Τζιμούλης Αλέξανδρος
Τηλεφ.:6980296469
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λουτρού ενημερώνει τους κατοίκους της κοινότητας ως προς το εξής:

 

Την 31/07/2021 κατόπιν αιτήματος του Συμβουλίου μας και μέσω προσωπικών ενεργειών του κ. ΚΑΛΟΚΥΡΗ Θωμά του Στεφάνου Δικηγόρου – Σύμβουλου του προέδρου της παράταξης του Ελληνικού Κοινοβουλίου « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ » κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Κυριάκου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος στις 13:00,παρουσία τριμελούς επιτροπής του Τοπικού Συμβουλίου μας,του κ. ΚΑΛΟΚΥΡΗ Θωμά και του προέδρου της παράταξης κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Κυριάκου, με ένα και μοναδικό θέμα την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη επισκευή της οδοποιίας του κομματιού ΛΟΥΤΡΟΣ – ΒΡΥΣΑΚΙ.


Ο κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Κυριάκος μεταξύ άλλων μας ενημέρωσε ότι είναι γνώστης του εν λόγω ζητήματος εδώ και αρκετό καιρό, και μάλιστα πλέον έχει αναλάβει το ζήτημα προσωπικά καθώς από 29/07/2021 έχει καταθέσει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων(την οποία και επισυνάπτουμε), παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.


Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινότητάς μας , αρχηγός παράταξης αναλαμβάνει υπόθεση που ταλανίζει την τοπική κοινωνία μας, και είναι προς τιμήν του.

 

Ευχαριστούμε λοιπόν εκ των προτέρων τόσο τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, όσο και τον συντοπίτη μας κ. ΚΑΛΟΚΥΡΗ Θωμά του Στεφάνου για τις ενέργειές τους, και ευελπιστούμε ότι είναι η τελευταία φορά που γίνεται λόγος για ένα θέμα τόσο μείζονος σημασίας το οποίο ελλοχεύει κινδύνους απώλειας ανθρώπινων ζωών.

 

Τα Μέλη του Συμβουλίου:
1. ΤΖΙΜΟΥΛΗΣ Αλέξανδρος.
2. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Μαρία.
3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος.
4. ΚΑΛΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αργύριος.
5. ΒΟΥΛΤΣΙΝΟΣ Βασίλειος.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Αθήνα, 27/07/2021

 

Του: Απόστολου Αβδελά, Βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης

 

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ: «Ιδιαίτερη επικινδυνότητα του δρόμου Λουτρός – Βρυσάκι στην Κοινότητα Λουτρού της Ημαθίας και καθυστερήσεις στις ενέργειες αποκατάστασης της σχετικής οδοποιίας»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Στην Κοινότητα Λουτρού, της Ημαθίας, χρόνιο πρόβλημα αποτελεί η ασφάλεια του απαρχαιωμένου τοπικού οδικού δικτύου. Ειδικά, δε, η οδοποιία στον δρόμο Λουτρός – Βρυσάκι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους οδηγούς, με συνεχείς καθιζήσεις1, ολισθηρότητα, λακκούβες – παγίδες, πυκνή βλάστηση και κακής ποιότητας οδοποιία2.

 

Από τις 15/5/2021, όμως, έχει εγκριθεί στον προϋπολογισμό των τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ημαθίας, για το έτος 2021, το ποσό των 200.000 ευρώ, με κωδικό αναφοράς «2131ΗΜΑ001IΔΠ20», ως Προγραμματική Σύμβαση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμων Δήμου Αλεξάνδρειας». Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λουτρού, αφορά στην ως άνω δημοτική οδοποιία, στο τμήμα του δρόμου Λουτρός – Βρυσάκι και πάλι, μόνο για αλλαγή ασφαλτοτάπητα, ώστε να βελτιωθεί, έστω ελάχιστα, η κατάσταση, πλην όμως, έκτοτε, βρίσκεται η όλη διαδικασία, ακόμα, στο στάδιο της σύνταξης μελέτης από τον Δήμο Αλεξάνδρειας και της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης.

 

Παρατηρείται, λοιπόν, ότι καθυστερούν αδικαιολόγητα οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου Αλεξάνδρειας και δεν έχει προγραμματιστεί επίσημα η επιδιόρθωση του δρόμου Λουτρός - Βρυσάκι, παρ’ ότι το έργο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την οδική ασφάλεια της περιοχής και προκαλούνται συνεχώς σοβαρά ατυχήματα. Ως εκ τούτου, κάθε περεταίρω καθυστέρηση στην αποκατάσταση του ως άνω δρόμου, ενέχει τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

1. Κλειστός λόγω καθίζησης ο δρόμος Λουτρού - Βρυσακίου - Εφημερίδα ΛΑΟΣ Βέροια Ημαθίας (laosnews.gr)

2. alexandriamou.gr - Δρόμος - καρμανιόλα ανάμεσα στο Λουτρό Ημαθίας και στο Βρυσάκι (φώτο-βίντεο)

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

1. Θα λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της οδοποιίας στον ως άνω δρόμο Λουτρός – Βρυσάκι, της Ημαθίας, με στόχο την οδική ασφάλεια των διερχομένων πολιτών και την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων. Αν ναι, ποια είναι αυτά τα μέτρα;

 

2. Ενόψει της κρισιμότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης, θα λάβετε κατεπείγουσα μέριμνα για την επιτάχυνση των διαδικασιών προς την κατεύθυνση της αμεσότερης δυνατής ομαλής εκτέλεσης του έργου της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο τμήμα Λουτρός – Βρυσάκι;

 

3. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει συνολικά, τα τελευταία χρόνια, για την οδική ασφάλεια του οδικού δικτύου της Κοινότητας Λουτρού, της Ημαθίας, γενικά, ειδικότερα, δε, για τον ως άνω δρόμο Λουτρός – Βρυσάκι;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας