Σύγκρουση Γκυρίνη - Ναλμπάντη για τα 633.000€ που κατάσχεσε η Τράπεζα Πειραιώς από τον Δήμο Αλεξάνδρειας(video) Κύριο

Σύγκρουση Γκυρίνη - Ναλμπάντη για τα 633.000€ που κατάσχεσε η Τράπεζα Πειραιώς από τον Δήμο Αλεξάνδρειας(video)

Στην κατάσχεση του ποσού των 633.000 ευρώ προέβη η τράπεζα Πειραιώς στις καταθέσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας, μια ενέργεια που όπως

τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αιφνιδίασε τον εν λόγω Δήμο αφού η Τράπεζα αποφάσισε μονομερώς.

Η κατάσχεση του ποσού είναι απόρροια δανείου 350.000.000 δρχ. -1.000.000 ευρώ- που είχε συνάψει η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας με εγγυητή το Δήμο Αλεξάνδρειας και το οποίο εξυπηρετούντο κάποιες φορές και άλλες όχι.

Το δάνειο είχε χορηγηθεί από την Τράπεζα το 1999, επί προεδρίας του κ. Κωνσταντίνου Πασχαλιώρη για την αποπεράτωση του έργου του αποχετευτικού δικτύου Αλεξάνδρειας και την πληρωμή μέρους του Φ.Π.Α. του έργου.

Μέχρι και το 2007 το δάνειο εξυπηρετούνταν κανονικά. Το 2007 έγινε νέα ρύθμιση η οποία δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα από το 2008, το μη εξυπηρετούμενο πλέον δάνειο, να φτάσει το 2017 μετά από μια διαδρομή πανωτοκίων στο ποσό των 633.423,23 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκονταν εδώ και αρκετό καιρό σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς για μια νέα ρύθμιση, με αφορμή τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που ενεργοποιήθηκε από τις 3 Αυγούστου 2017.

Ενώ η ΔΕΥΑ περίμενε την απάντηση από την Τράπεζα Πειραιώς, εκείνη μονομερώς προχώρησε στην κατάσχεση του ποσού των 633.000€ από τις καταθέσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας που ήταν και ο εγγυητής -τις οποίες ο Δήμος καταθέτει στην ίδια την Τράπεζα.

Το θέμα θα ακολουθήσει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες που απαιτούνται από το Δήμο Αλεξάνδρειας προκειμένουυ ο Δήμος να ¨σώσει οτιδήποτε αν σώζεται¨

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας επί του θέματος οδήγησε τον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Ναλμπάντη να απαντήσει επί προσωπικού αφού θεώρησε ότι η τοποθέτηση αποτελούσε μομφή στο πρόσωπό του και συγκεκριμένα στη θητεία του ως Προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ για 8 χρόνια επί διοικήσεως Μπάμπη Γκιόνογλου όταν δηλαδή πραγματοποιήθηκαν μεγάλα αποχετευτικά έργα για τον τόπο.

Ο κ. Ναλμπάντης τόνισε ότι η διοίκηση του Παναγιώτη Γκυρίνη δεν πλήρωσε ποτέ το συγκεκριμένο δάνειο λέγοντας μάλιστα πως ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Μπασδεκόπουλος τον ¨άδειασε¨ ενώπιον τρίτων προσώπων μέσα στην Τράπεζα Πειραιώς επιρίπτοντάς του προσωπικές ευθύνες.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας