Τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στη Βέροια και τη Νάουσα Κύριο

Τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στη Βέροια και τη Νάουσα

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιχώρων Βεροίας και Προϊστάμενος του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο των Θεοφανείων.

 

Στο τέλος τελέστηκε στον αύλειο χώρο του Προσκυνηματικού Ναού η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στον ποταμό «Τριπόταμο» της πόλεως.

 

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, όπως κάθε χρόνο, μετέβη στο άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα όπου τέλεσε επίσης τον καθαγιασμό των υδάτων.

 

Εξαιτίας των ιδιαιτέρων υγειονομικών συνθηκών, οι καταδύσεις του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκαν άνευ λιτανευτικής πομπής, αλλά με απευθείας προσέλευση κλήρου, αρχών και λαού στα σημεία καταδύσεως, τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19.

 

TheofaneiaVeria2022

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας