Θ. Σιδηρόπουλος: ¨Κύριε Δήμαρχε, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης των 7.500€ για τα αδέσποτα τι το κάνατε; To καταχραστήκατε;¨ Κύριο

Θ. Σιδηρόπουλος: ¨Κύριε Δήμαρχε, το ποσό της κρατικής επιχορήγησης των 7.500€ για τα αδέσποτα τι το κάνατε; To καταχραστήκατε;¨

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Κύριε Δήμαρχε , πιστώθηκε στον λογαριασμό του Δήμου , με κρατική επιχορήγηση πριν ένα μήνα , το ποσό των 7.500 Ευρώ. Σκοπός του Υπουργείου , η σίτιση , η περίθαλψη και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων . Είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τα οποία όμως πήρατε και δεν τα αποδώσατε . Δεν συνεργαστήκατε με την Φιλοζωική του Δήμου Αλεξάνδρειας , το καταχράστε αυτό το ποσό αναίτια και αυθαίρετα . Μέχρι σήμερα αποδώσατε στην Φιλοζωική μας Ομάδα , είκοσι σακιά τροφές για την σίτιση των αδέσποτων , που αναλογούν στο ποσό των 200 Ευρώ.


Κύριε Δήμαρχε , είχατε υποχρέωση εκ του νόμου , να μας παρέχεται φάρμακα και τροφές . Να στειρώσετε , να συνεργάζεστε με κατάλληλο κτηνίατρο και να είστε αρωγός στην εθελοντική προσπάθειά μας . Αντί αυτού, αν και ήρθαμε πολλές φορές σε διάσκεψη , δείχνετε αμετάπειστος και αδιάφορος να αντιμετωπίσετε το υπάρχον πρόβλημα, με αποτέλεσμα : Σκυλιά ανέλεγκτα και πεινασμένα να βρίσκονται σε όλη την περιφέρεια του Δήμου μας , να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα , να γίνονται επιθετικά σκορπώντας το φόβο στους πολίτες και εσείς να κάνετε αστειάκια και ειρωνικά σχόλια . Τα αδέσποτα είναι απορρίμματα της κοινωνίας, κείτονται στους τάφρους πεθαμένα , αναζητώντας ένα χάδι , ένα κομμάτι ψωμί .


Κύριε Δήμαρχε , είστε άπονος , την ίδια εχθρική στάση που δείχνετε στα ζώα , την δείχνετε και στους συμπολίτες σας που υποφέρουν , ποδοπατείτε κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπισμού , δεν παράγεται έργο .


Εγώ ως πρόεδρος της Φιλοζωικής ομάδας της πόλης , σας προειδοποιώ , δεν θα είστε ανέλεγκτος και στο απυρόβλητο . Όχι μόνο όταν θέλετε το ψηφαλάκι , θα αναλάβετε τις ευθύνες ως εκ του νόμου σας απορρέουν, αλλιώς διαπράττεται παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας .


Κύριε Δήμαρχε , από τον προϋπολογισμό του Δήμου όπως τον εγγράψατε, δεν ξοδέψατε τίποτα μέχρι σήμερα , ο χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων στα σφαγεία, είναι ελεεινός και τρισάθλιος . Μαζεύετε εκεί τα σκουπίδια του Δήμου , μολύνετε ο χώρος με τοξίνες, κόπρανα και ούρα ανακατεμένα με τα ζώα , χωρίς νερό τα ζώα και χωρίς τροφή . Όσα σκυλιά μεταφέρατε στον χώρο, αυτά γέμισαν παράσιτα , αρρώστησαν , πέθαναν .


Κύριε Δήμαρχε , σας προτείναμε να βρούμε ένα χώρο του Δήμου , να μαζέψουμε τα αδέσποτα από όλους τους δρόμους , να τα φροντίσει η Φιλοζωική οργάνωση προωθώντας την υιοθεσία τους και έτσι να απαλλαγούν οι πολίτες από αυτό το βάσανο . Απολύτως τίποτα , δεν ευθυγραμμίζεστε , δεν θέλετε , δεν μπορείτε , δεν ακούτε .


Εμείς θα σας δείξουμε με δράσεις και στάση υπεύθυνη, ποια είναι η ορθολογική διαδικασία , προτάσσοντας τις αξιώσεις μας έγγραφα , και καταφεύγοντας στην νόμιμη διαδικασία . Η προθεσμία σας για να ευθυγραμμιστείτε με την νομιμότητα θα είναι μια εβδομάδα !


Ως πρόεδρος αυτής της Φιλοζωικής, έχω την νομική κατάρτιση και τα εχέγγυα, να προσφύγω στις δικαστικές αρχές και στο αρμόδιο Υπουργείο, ως ύστατη ενέργεια αποκατάστασης αυτής της αδικίας . Ελπίζω την στάση μου να την υποστηρίξουν οι Δημότες μας , αφού μας αφορά όλους η διαφάνεια , ο τρόπος και η ποιότητα της ζωής μας .


Κύριε Δήμαρχε , δεν είμαστε ραγιάδες να διαφεντεύεται τη ζωή μας όπως θέλετε . Το κάρο θα πάει πίσω από το άλογο , επιτέλους το πετραδάκι ας πάει στο δικό σας το παπούτσι , μονίμως δεν θα κουτσαίνουμε εμείς με τις αυθαιρεσίες σας . Μετά τιμής !!

 

 

Ο πρόεδρος της Φιλοζωικής , Ευθύμιος ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ,

Απόστρατος Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας .

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας