Τίτλοι Ειδήσεων

 

Τι διεκδικούν οι καθαρίστριες σχολείων από τον δήμο Αλεξάνδρειας (βίντεο) Κύριο

Τι διεκδικούν οι καθαρίστριες σχολείων από τον δήμο Αλεξάνδρειας (βίντεο)

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον δήμο Αλεξάνδρειας γνωστοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι το Σωματείο Καθαριστριών Σχολείων Ημαθίας. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας, παρουσία του προέδρου Δημήτρη Ταχματζίδη, τόνισαν ότι τρία είναι τα θέματα που δεν τηρούνται από τον δήμο Αλεξάνδρειας, παρά τη νομοθεσία που τα προβλέπει (στο βίντεο η συνέντευξη τύπου).

Συγκεκριμένα: 

Οι συμβάσεις εργασίας: Όπως τόνισαν, οι συμβάσεις εργασίας που έπρεπε να υπογραφούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το νόμο, ήταν διάρκειας δυο ετών. Παρότι όλοι οι δήμοι υπέγραψαν διετείς συμβάσεις, στον δήμο Αλεξάνδρειας οι συμβάσεις είναι μόνο για ένα έτος.

Τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη: Τονίστηκε ενώ η χρηματοδότηση στους δήμους είναι για δέκα μήνες και αυτές έπιασαν δουλειά από τον Σεπτέμβρη, η σύμβαση που υπέγραψαν είναι από τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβρη. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να λάβουν τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου.

Είδη ατομικής προστασίας: Σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν στις καθαρίστριες των σχολείων ορισμένα είδη ατομικής προστασίας, όπως φρέσκο γάλα, παπούτσια, αδιάβροχα, γάντια, πανωφόρι κ.α. Αυτή την υποχρέωση ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν την τήρησε.

Όπως είπε ο κ. Ταχματζίδης, το Σωματείο ζήτησε τριμερή επιτροπή από την Επιθεώρηση Εργασίας (εργαζόμενοι, εργοδότης, επιθεώρηση εργασίας) και αν οι διαφορές δεν ξεπεραστούν εκεί, τότε το Σωματείο θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Στην συνέντευξη τύπου, παραβρέθηκαν τα μέλη του Σωματείου Φιλιώ Ανβάρ, Ευφροσύνη Ασβεστά και Δήμητρα Ανδρεοπούλου.

πηγη: pliroforiodotis.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας