Τι θα πουν οι άλλοι...γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος Κύριο

Τι θα πουν οι άλλοι...γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

-Πέρασαν δυο χιλιάδες χρόνια από την γέννηση του Χριστού και δεν υπάρχει σπιθαμή γης που να κατοικείται από απολίτιστους ανθρώπους.


-Σήμερα, τα πάντα περνούν μέσα από τον νου του ανθρώπου και ούτε οι αιώνες, ούτε οι αλλαγές που φέρνει η ιστορία δεν έχουν την δύναμη να σβήσουν αυτό που έγινε πεντακόσια χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός στις παρυφές ενός βράχου -του βράχου της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ- με την γέννηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


-Ό,τι κι αν γίνει για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα υπάρξει αντίπαλος.


-Γιατί αυτό που ανακαλύφθηκε τότε στο βράχο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και ο τρόπος με τον οποίο επικράτησε έφερε στο φως έναν καινούριο κόσμο που άλλαξε το φλούδι της γης.


-Πάντα όμως, υπάρχουν οι ιδιοτροπίες, μια από τις οποίες – η ΔΙΑΦΘΟΡΑ – έχει ήδη καταστεί αντίπαλος της δημοκρατίας γι’ αυτό και η δημοκρατία χρειάζεται προστασία για να λειτουργεί, όπως πρέπει και προστάτες της δημοκρατίας να είναι οι θεσμοί.


-Στη Ελλάδα σήμερα οι πολίτες ζουν μια ιδιότυπη δυστροπία, γιατί οι θεσμοί είναι σκλάβοι σε κάτι ακαθόριστο, και ενώ υποτίθεται ότι πρέπει να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών, σιωπούν, καθώς προτιμούν να εισπράττουν παχυλούς μισθούς και προσδοκούν σε περισσότερο προσοδοφόρες θέσεις.


-Η τραγωδία συνεπώς είναι ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών μολύνουν την δημοκρατία, γιατί άλλο είναι το λουλούδι και άλλο ο σπόρος και άλλο ο θεσμός πουελέγχει και άλλο ο εκπρόσωπος που φουσκώνει τις τσέπες.


-Στη χώρα μας από τη μια οι πολιτικοί -σχεδόν όλοι- πάσχουν από χρόνια οσφυοκαμψία και ιστορική άγνοια και δυστυχώς αυτοί είναι που ορίζουν και διορίζουν τους θεσμούς και από την άλλη οι πολίτες έχουν συνήθως έλλειψη αυτόνομης επιλογής και διαλέγουν και επιβραβεύουν τα ίδια υπολείμματα πολιτικών τζακιών.


-Έτσι, η όποια κυβέρνηση των τελευταίων δεκαέξι χρόνων κυβερνάει ανερμάτιστα τους πολίτες σύμφωνα με τα κέφια της, τα κρυφά της πάθη και τα ανομολόγητα προσωπικά συμφέροντα∙ ο δε λαός κατατρεγμένος και υποταγμένος καταντάει εξαθλιωμένος χωρίς την υπεράσπιση των ανυπόληπτων θεσμών που ως πρότυπα παρακμιακής ζωής δεν υπερασπίζονται την δημοκρατία.
-Δημοκρατία και θεσμοί οφείλουν να υπάρχουν και στους δήμους οι οποίοι λειτουργούν ως τοπικές κυβερνήσεις.


-Αλήθεια, ποιος θεσμός λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο, αφού με περισσή αφέλεια και παιδαριώδεις δικαιολογίες ακυρώνονται ακόμα και νομοθετικά;


-Δημοκρατία σημαίνει έλεγχος και οι θεσμοί θεσμοθετούνται για να ελέγχουν και όχι για να κουκουλώνουν, και οι πολίτες εργάζονται συλλογικά, γιατί όποιος έχει τη γνώση δεν δειλιάζει, αφού ως άνθρωποι είμαστε σύνθετα όντα και δεν πρέπει να προτάσσεται σε ό,τι κάνουμε το «τι θα πουν οι άλλοι», αλλά η συνείδηση που βγάζει τις παρωπίδες.


-Αλήθεια, ποιος θεσμός λειτουργεί ανεξάρτητα στην Ελλάδα; Και ποιος παραμένει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

 

 

Τάσος Τασιόπουλος

 

ΥΓ1. Το προαναγγελθέν ως εικασία επερχόμενο τρίτο κύμα κορονοϊού, παραπέμπει σε καλοστημένο σενάριο κακοστημένης εκδοχής.


-Την άνοιξη θα είναι ακάλυπτος ο πληθυσμός από εμβόλια – με χρήση μάσκας βέβαια – αφού χρειάζονται καμιά εικοσαριά εκατομμύρια για τις δύο δόσεις και άρα η άνοιξη δεν ενδείκνυται για το κυβερνητικό ποθούμενο, καθώς και τα εμβόλια έρχονται με αραμπά σε χαρτοκούτια.


-Το φθινόπωρο που θα έχουν γίνει τα εμβόλια αρχίζει η περίοδος όπου το κράτος θα σταματήσει να επιδοτεί και θα αρχίσει από τους εξαθλιωμένους των λουκέτων να εισπράττει, όσα πολλά σπρώχνει τώρα, προς τα πίσω.


-Υπάρχει βέβαια και η κακοστημένη ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ φάρσα της απλής αναλογικής.


-Οπότε τα δύσκολα θα γίνουν δυσκολότερα.


-Άρα; Πέντε υπουργοί Βορειοελλαδίτες επί Αντρέα, ένας υφυπουργός επί Κούλη. Λέει κάτι αυτό;


ΥΓ2. Σπέκουλα με τα οικονομικά των φτωχών και τα επιδόματα των πάμφτωχων.


-Άχνα για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, ίσως επειδή υπήρξε επίτευγμα της προοδευτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ.


ΥΓ3. Για το «μένουμε σπίτι» πληρώθηκαν επικοινωνιακά λύτρα. Ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας, πρωτοχρονιάτικα και όχι μόνο, ούτε σπίτι έμεινε, ούτε αποστάσεις κρατούσε, ούτε μάσκα φορούσε. Έκανε ρεβεγιόν στην Τ/V.


ΥΓ4. Ποιος θεσμός έμεινε να λειτουργεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Ας μην μιλήσει κανένας για τα δημοσιονομικά .Έμεινε θεσμός για να ελέγξει;


ΥΓ5. Αντιδήμαρχος μακρινού δήμου που με εγκαλεί πρέπει να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι το τι γράφει ο οποιοσδήποτε, αλλά αν αυτά που γράφονται αποδίδουν την πραγματικότητα, η οποία οδηγεί τον δήμο του μετεξεταστέο στην στασιμότητα της ίδιας τάξης ή ακόμα χειρότερα τον υποβιβάζει κατηγορία, όπως συμβαίνει με άλλον δικό μας δήμο.


-Έτσι είναι, γιατί ότι και αν αφήσεις στη μέση του ωκεανού στο τέλος θα βρεθεί στην άκρη του γιαλού.


ΥΓ6. Ο θυμόσοφος Έλληνας ξετρύπωσε τον τραμπουκισμό πριν τον ανακαλύψει


ο ΤΡΑΜΠ. Μεροκαματιάρηδες Αμερικανοί καθοδηγούνται εναντίον του συστήματος από τον δισεκατομμυριούχο ΤΡΑΜΠ, γιατί ποτέ δεν φταίει η ιδέα, πάντα φταίνε οι οπαδοί της.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας