Το 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας & το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας σε Συνεργασία με προέκταση την κοινωνική ευαισθησία Κύριο

Το 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας & το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας σε Συνεργασία με προέκταση την κοινωνική ευαισθησία

Από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

 

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας πρωτοστατεί σε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου της πόλης μας, σχετικές με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ειδικότερα σε θέματα ανακύκλωσης.

 

Σήμερα θα παρουσιάσουμε, ένα κομμάτι αυτής της προσπάθειας που εκτός της διαδικασίας της ανακύκλωσης εξυπηρετεί και έναν άλλο σκοπό αυτόν της κοινωνικής ευαισθησίας και υποστήριξης ευάλωτων ομάδων των συμπολιτών μας.

 

 

Φυσικά αναφερόμαστε στη συλλογή των πλαστικών καπακιών από: μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών ή υγρών απορρυπαντικών τα οποία μπορεί ο καθένας να φέρει στο σχολείο μας μαζί με τα άλλα υλικά που ανακυκλώνουμε.

 

Τα πλαστικά καπάκια (πλαστικό HDPE – πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας – με την ένδειξη 2) συγκεντρώνονται για λογαριασμό του Συλλόγου Παραπληγικών  και Κινητικά Αναπήρων νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά. Για το πολυσχιδές έργο του Συλλόγου μπορεί κανείς να ενημερωθεί από δημοσιεύσεις και σχετικά άρθρα που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Στην ουσία τα καπάκια μετατρέπονται σε αναπηρικά καροτσάκια και άλλα βοηθήματα για ανθρώπους με αναπηρίες και αυτό δεν είναι μύθος.

 

 

Φέτος για πρώτη φορά, η ποσότητα από τα πλαστικά καπάκια που μαζεύτηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού, γνωρίζοντας το έργο και εκτιμώντας την ν κοινωνική συνεισφορά των ανθρώπων του, δόθηκε στο Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας για την καλύτερη διαχείριση ως προς το αποτέλεσμα που αφορά την ανταποδοτικότητα σε άτομα με αναπηρίες από την  περιοχής μας. Αυτό το έχουν αποδείξει επανειλημμένα με τις δράσεις τους οι άνθρωποι του Ε.Ε.Σ.

 

Η ανακύκλωση αποτελεί προτεραιότητα  στο σχολείο μας...

 

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση που αφορά όλους μας...

 

Η συμμετοχή στην προσπάθεια είναι «κουλτούρα», τρόπος και στάση ζωής...

 

Ο αλτρουισμός, η κοινωνική συνεισφορά, η ευαισθησία και η βοήθεια σε ευάλωτους συμπολίτες μας πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας...

 

Για αυτό συνεχίζουμε...

 

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή στην προσπάθεια μας και σας περιμένουμε.

 

Ακόμη ευχαριστούμε τους αντιπροσώπους του τμήματος του Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας για τη συνεργασία.

 

ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 
Παράδοση στους ανθρώπους του Ε.Ε.Σ., στον πρόεδρο κ. Κοτζαμπασόπουλο Γεώργιο και την κ. Νταπούλια Κωνσταντίνα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας