Βεσυρόπουλος: «Άνοιξε ο δρόμος για μειωμένο ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και στο βαμβάκι»

Βεσυρόπουλος: «Άνοιξε ο δρόμος για μειωμένο ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και στο βαμβάκι»

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ενημέρωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για τη χθεσινή απόφαση του Εcofin που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να καθιερώσει, από το 2025, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

 

Συγκεκριμένα, η χώρα από το 2025 θα έχει τη δυνατότητα:

 

Να εφαρμόσει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, μεταξύ άλλων,στα αγροτικά μηχανήματα, στο βαμβάκι και στα ηλιακά πάνελ.Πρόκειται για ένα μέτρο που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής μας οικονομίας, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. ΑπόστολοςΒεσυρόπουλος.


Να χορηγήσει απαλλαγή ΦΠΑ σε βασικά είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και σε ιατρικό εξοπλισμό, σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων και καταστροφών. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα απαλλαγής ΦΠΑ σε αναπηρικά είδη.


Να καθιερώσει , σε μόνιμη βάση, μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.


Όπως δήλωσε ο κ. Βεσυρόπουλος:

«Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησής μας. Αποτέλεσμα μιας προσπάθειας δυόμισι ετών που στέφθηκε με επιτυχία και ανοίγει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες για την οικονομία μας.Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι ξέρει να διεκδικεί συγκροτημένα και κυρίως με αποτελεσματικότητα».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας