Ξεκινά η κατασκευή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια(Φωτο) Κύριο

Ξεκινά η κατασκευή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια(Φωτο)

O Δήμος Αλεξάνδρειας ξεκινά την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, από μία τελευταία χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο τη θεμελίωση και τη διαδικασία κατασκευής του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας τελικά , μετά τη δημοπράτηση του έργου και την επιλογή αναδόχου.

 

Το άγαλμα έχει 5,3μ. ύψος και η επιχάλκωσή του, που έγινε σε ειδικό εργαστήριο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, κόστισε 1,3 εκατ. ευρώ. Περίπου 400.000ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του.

 

Συνολικά, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης των πλατειών της πόλης.

 

Γίνεται πράξη η εξαγγελία του Δημάρχου Αλεξάνδρειας ότι θα αποκτήσει η μοναδική πόλη της Ελλάδας με το όνομα Αλεξάνδρεια τον δικό της έφιππο Μέγα Αλέξανδρο.

 

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας δήλωσε αποκλειστικά στο Alexandriamou.gr: Μια εμβληματική κατασκευή στην πόλη της Αλεξάνδρειας, μια απαίτηση εδώ και χρόνια των Αλεξανδρινών πολιτών παίρνει “σάρκα και οστά” αυτό είναι το δώρο μου στους πολίτες, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 καθιστώντας με Δήμαρχο για ακόμη 5 χρόνια.

 

Το έργο θα αποπερατωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2024.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας