Υπό τη σκιά του κορονοϊού η Παρέλαση στην Αλεξάνδρεια για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Αξιοσημείωτη η απουσία του στρατού(φωτο-βίντεο) Κύριο

Υπό τη σκιά του κορονοϊού η Παρέλαση στην Αλεξάνδρεια για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Αξιοσημείωτη η απουσία του στρατού(φωτο-βίντεο)

Η ραγδαία, άνοδος των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες , σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση των φετινών παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου σε πολλούς νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

 

Επίσης την ματαίωση των παρελάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας είχε αποφασίσει από τις αρχές της εβδομάδας σε διευρυμένη σύσκεψη όλων των Αρχών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης και αρμόδιοι φορείς, δεδομένου ότι στην περιοχή σημειώνεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό, επιτείνοντας τους φόβους των κατοίκων για μαζικές μολύνσεις αφού η διεξαγωγή των παρελάσεων θα μπορούσε να δημιουργήσει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού.

 

Παρ΄ όλα αυτά η Παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια πραγματοποιήθηκε κανονικά με απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη...μετά από 2 χρόνια.

 

Συγκεκριμένα με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια στις 12π.μ. επί της οδού Βετσοπούλου με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των σχολείων, με τις σημαίες τους.

 

Συγκεκριμένα στην παρέλαση έλαβαν μέρος το Ειδικό Σχολείο, τα Δημοτικά Σχολεία , Γυμνάσια , Λύκεια , ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Αλεξάνδρειας, Αθλητικοί Σύλλογοι και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας.

 

Η παρέλαση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και για την παρακολούθησή της απαραίτητη ήταν η μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Αξιοσημείωτη η απουσία του στρατού από την καθιερωμένη παρέλαση αφού το στρατιωτικό σκέλος συμμετείχε μέχρι και την κατάθεση στεφάνων.

 

 

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας