Υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας οι φετινές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας Κύριο

Υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας οι φετινές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας ενημερώνει ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου έθεσε υπό την Αιγίδα Της, τις Επετειακές Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας δήλωσε σχετικά:

 

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει υπό την Αιγίδα Της τις Επετειακές Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας για το Ολοκαύτωμα της πόλης μας.

 

Η κορυφαία στιγμή της ιστορίας μας, το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, τιμάται και προβάλλεται με τον πλέον επίσημο τρόπο.

 

Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις θα είναι μνήμης και αναστοχασμού, καθώς οι θυσίες των προγόνων μας υπενθυμίζουν ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών και των οικογενειών μας.

 

Τιμούμε το παρελθόν μας, διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και με το βλέμμα στο μέλλον επενδύουμε στοχευμένα στην εξωστρέφεια του τόπου μας και μέσω της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κατά την πρόσφατη συνάντησή του (την 1η Φεβρουαρίου 2022), στην Αθήνα, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απηύθηνε πρόσκληση στην κ. Σακελλαροπούλου προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία της τις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Η.Π. Νάουσας για τα 200 έτη από το Ολοκαύτωμα της πόλης και έθεσε παράλληλα το ζήτημα της δυνατότητας να τελεστούν οι επετειακές δράσεις υπό την Αιγίδα Της, το οποίο και έγινε αποδεκτό, σύμφωνα και με επίσημο έγγραφο που εστάλη από την Προεδρία της Δημοκρατίας προς τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας