Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη - Εντοπίστηκε απανθρακωμένο άτομο Κύριο

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη - Εντοπίστηκε απανθρακωμένο άτομο

Νεκρό εντοπίστηκε ένα άτομo από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

 

Έντονοι καπνοί «πνίγουν» το εσωτερικό του κτηρίου.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Πνευμολογικής Κλινικής, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά.

 

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο με έντεκα οχήματα και 30 άνδρες.

 

Μέσα στο κτήριο υπάρχουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με τον διευθυντή νοσοκομείου Διαμαντή Χλωρό, ενώ η πτέρυγα έχει γεμίσει καπνούς. Η πυροσβεστική βοηθά αυτή την ώρα στην απομάκρυνση ασθενών και ιατρικού προσωπικού.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ασθενών, ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη πριν ξεσπάσει η φωτιά. Η μαρτυρία τέθηκε υπόψη της Πυροσβεστικής.

 

«Ασθενής έβαλε τη φωτιά» λέει ο διευθυντής της κλινικής covid

 

«Ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», είπε μιλώντας στο Open ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό.

 

«Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους 20 ασθενείς», σημείωσε ο κ. Χλώρος.

 

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν πηγές, όταν ασθενής με covid άναψε τσιγάρο δίπλα στις φιάλες οξυγόνου, προκαλώντας έκρηξη μέσα στο θάλαμο. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε πρόβλημα και στο σύστημα οξυγόνου του νοσοκομείου.

Η πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή βοήθησε στην απομάκρυνση ασθενών και ιατρικού προσωπικού. Οι 35 ασθενείς διακομίστηκαν με ασφάλεια σε άλλους χώρους είτε του ίδιου νοσοκομείου ή σε άλλα.

 

Αμέσως μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, της οποίας η αιτία διερευνάται από την Πυροσβεστική, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης εκκένωσης της κλινικής λόγω πυρκαγιάς που έχει εκπονήσει το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ από το 2018 σε όλα τα νοσοκομεία.

 

Στο νοσοκομείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η διευθύντρια του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας, κυρία Τζίνα Λεπτοκαριδου.

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως κάθε χρόνο όλα τα νοσοκομεία διενεργούν επιχειρησιακές ασκήσεις προσομοίωσης όλων των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται έτσι σε μια συνεχή εκπαίδευση και να γνωρίζουν τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνουν πριν παρέμβει η πυροσβεστική ή άλλα σώματα.

 

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη o Yπουργός Υγείας κ. Πλεύρης και η Αναπληρώτρια κ. Γκάγκα.

nosokomeio_fwtia_in__4_

 

 

Πηγή: grtimes.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας