«Φρένο» μέχρι νεοτέρας σε όλα τα εμπορικά τρένα στη Θεσσαλονίκη – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τους μηχανοδηγούς

«Φρένο» μέχρι νεοτέρας σε όλα τα εμπορικά τρένα στη Θεσσαλονίκη – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τους μηχανοδηγούς

«Παγώνει» η επανεκκίνηση δρομολογίων των εμπορικών τρένων από τη Θεσσαλονίκη, έως ότου -τουλάχιστον- οι μηχανοδηγοί λάβουν διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας που έθεσαν στους ιθύνοντες της Hellenic Train.

 

Οι σημερινές αντιδράσεις μερίδας μηχανοδηγών στη Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκαν με την απόφαση αύριο να μην εκκινήσουν δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, μετά την πολύωρη σύσκεψη ανάμεσα σε Hellenic Train και Σωματείων Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, σε αντίθεση με τις επιβατικές αμαξοστοιχίες, δεν βρέθηκε -έως τώρα- κοινό έδαφος για τα εμπορικά τρένα, γεγονός που σηματοδοτεί την εκ νέου δέσμευση δεκάδων βαγονιών με εμπορεύματα, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να αναχωρήσουν εντός και εκτός συνόρων.

 

Συγκεκριμένα, «παγώνει» το δρομολόγιο της εμπορικής αμαξοστοιχίας Θεσσαλονίκης – Ειδομένης, Θεσσαλονίκης – Κούλατα (Προμαχώνα), ενώ αρμόδιες πηγές επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι είναι σημειωμένα με αστερίσκο ακόμη και τα επιβατικά τρένα με δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Δράμα και Θεσσαλονίκη – Φλώρινα. Βέβαια, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι τα δεδομένα χαρακτηρίζονται ως «μεταβλητά», με φόντο την ανάγκη για αποσυμπίεση του όγκου τρένων που έχει συγκεντρωθεί στις ράγες, όμως επισημαίνουν ότι κορωνίδα για όλους αποτελεί η ασφάλεια.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας